Pešić kaže da se promenio u odnosu na pre deset godina, mada nisam imao priliku da to primetim - kaže nam o svom nekadašnjem treneru Mile Ilić.

Nekadašnji srpski košarkaš i reprezentativac analizirao je za Nova.rs emisiju Srbije i Finske u emisiji „Dribling“, posvećenoj Evrobasketu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je Finsku u trećem kolu grupe D savladala sa 100:70 i za sada ima skor od tri pobede bez poraza.

„Orlovi“ su, s izuzetkom prvog dela prve četvrtine  igrali veoma čvrsto, konkretno i direktno, pa nisu ostavljali prostora za Fince.

„Nije me iznenadilo, to je strategija i taktika Pešića. Da su oni krenuli mekano u utakmicu, Finci bi pogađali trojke i mi bismo ušli u problem. Ovako smo mi našom agresivnom odbranom njima stavili do znanja da neće igrati igru koju oni žele nego koju im mi dozvolimo. Zato me nije iznenadilo, to je način da razbiješ protivnika na početku“, rekao je Ilić u emisiji „Dribling“.

Svetislav Pešić, sa kojim je Mile sarađivao dok je nosio dres Crvene zvezde početkom prošle decenije, tokom sezone 2011/2012, u jednom momentu je negodovao kada je Srbija primila trojku pred kraj poluvremena, mada je u tom trenutku imala tridesetak poena viška.

„To je to, to je Kari. Ako je 30 razlike kao što je bilo za nas u tom momentu, on ne dozvoljava njima lake poene. U neku ruku može da se desi da se oni tako motivišu“, kaže Ilić.

Foto: Starsport

Pitali smo ga i da li je i pre deceniju Pešić tražio od svojih košarkaša u Zvezdi, igru u tranziciji o kojoj stalno priča danas, a Mile nam je ispričao šta je doživeo kao selektorovu omiljenu parolu.

„Kod Karija je uvek tranzicija. Njegova parola, bar dok sam ja bio, glasila je: ‘Hoćemo da igramo brzo, ali ne glupo’. To je njegova taktika. On tu tranziciju maksimalno traži od svih igrača. Takva je košarka danas. Sve je u trčanju. Kroz tu tranziciju napadaš protivnika u leđa i on nema vremena da postavi odbranu. To je najlakši način da dođeš do poena. Sad imamo sreću da imamo Nikolu koji baca te pasove savršeno i samo bekovi treba da se naviknu i očekuju to od njega“, kaže Ilić.

Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 1.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!

.

BONUS VIDEO Ilić o provokacijama za Nikolu Jokića i transparentu Finaca

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar