Foto: Harry How / Getty images / Profimedia

Nikola Jović je od momka koji je bio u razvojnom timu stigao do startera u Majamiju.

Odigrao je čak 28 minuta protiv Los Anđeles Lejkersa i postigao 15 poena uz osam skokova, malo mu je nedostajalo da dođe do dabl-dabl učinka, ali mu je to definitivno najbolja utakmica u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

U završnici susreta u kom je Majami slavio protiv Lejkersa sa 110:96 nije igrao, pa nije mogao da popravi svoj učinak.

Prethodna najbolja partija mu je bila 11 poena protiv Golden Stejta.

U jednom trenutku su se mnogi zapitali kako je moguće da radi ovo. Sa jedne na drugu stranu je odigrao čitavu akciju i tako pokazao šta sve može da radi.

Pogledajte i sve njegove dobre poteze na jednom mestu. Radio je bukvalno sve na terenu, nije se libio da probije, ali ni da otvori kontranapad i sjajno asistira ili završi na obruču.

Reprezentativac Srbije je uhvatio i jedno alej up dodavanje koje je lagano pospremio u koš.

Majami je još jednom odlično rasporedio poene, pa je imao čak osam dvocifrenih igrača. Najveći doprinos je još jednom imao Tajler Hiro sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Haime Hakez Junior sa 16 poena uz osam asistencija.

Hit je vodio tokom većeg dela utakmice, ali ona često nije bila previše ubedljiva.

Meč je presudio šut Majamija iz igre u četvrtoj deonici. U prve tri je procenat bio samo 39,1 odsto, a onda su u poslednjoj pogodili 14 od 24 šuteva iz igre (od toga 6/11 trojke).

Lejkersi su postigli tek četiri trojke iz 30 pokušaja u prvom poluvremenu i imali čak 15 izgubljenih lopti.

Entoni Dejvis je bio najefikasniji sa 29 poena, 18 skokova i šest asistencija, dok je Lebron Džejms postigao tek 12 poena uz šest skokova i devet asistencija.

BONUS VIDEO Sjajan duel Bogdanovića i Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar