Foto: ABA liga

Veoma zanimljivo veče u Evrokupu

Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Košarkaši Cedevita Olimpije bili su na pragu iznenađenja protiv španskog Huventuda, ali su ipak poraženi nakon drame i produžetka na svom terenu sa 87:88.

Koš, odnosno flouter za pobedu gostiju postigao je Andres Feliz u poslednjem sekundu produžetka nakon akcije iz bočnog auta.

PROČITAJTE JOŠ:

Huventud je do ove pobede predvodio Dešon Tomas sa 23 poena, bivši košarkaš Partizana Vladimir Brodzijanski je upisao 19 poena i osam skokova, dok je dabl-dabl učinak imao Ante Tomić sa 12 poena i 11 skokova. Feliz je takođe imao 12 poena uz pet asistencija.

Džastin Kobs je bio fenomenalan u svojoj ekipi sa 26 poena, dva manje je imao Jaka Blažić, dok je blizu dabl-dabla bio Karlo Matković koji je zabeležio 11 poena i devet skokova.

U prvoj četvrtini gledali smo veoma neizvesnu utakmicu, dok je Cedevita briljirala u drugom periodu u kom je stekla dvocifrenu prednost. Huventud se vratio u trećoj deonici, koja mu je pripala rezultatom 10:19, da bi u poslednjem periodu potpuno preokrenuo, ali je Cedevita uspela da izbori produžetak, u kom je „pala“ nakon velike borbe.

Ovo je bio drugi poraz Cedevite u Evrokupu ove sezone, dok je Huventus stigao do prvog trijumfa, nakon što je u prvom kolu poražen od Bešiktaša sa jednim poenom razlike.

Cedevita Olimpija će u sledeće kolu gostovati Bešiktašu, a Huventud će dočekati Vulvse.

Ovo veče nije bilo uspešno ni za Budućnost, koja je poražena u Ankari od Turk Telekoma sa 79:77.

Izabranici trenera Mijovića odigrali su veoma loše prvo poluvreme, gde su bili u minusu od 12 razlike.

Međutim, u drugom poluvremenu su uspeli da se vrate, konkrentije u poslednjoj deonici, ali na kraju nisu uspeli potpuno da prokrenu.

U ekipi, koju sa klupe predvodi srpski trener Nenad Čanak, Adams je imao 18 poena, Palmer je imao dva poena manje, dok je Stiven Inok upisao dabl-dabl učinak sa 14 poena i 12 skokova.

Kod Budućnosti, Brendan Pol je bio najbolji sa 19 poena, Rajt je imao 14.

Podgoričani će u sledećem kolu igrati protiv Slaska na svom terenu, a Turk Telekom će gostovati Arisu.

Tokom večeri, Kluž je pobedio Slask iz Vroclava sa 67:70, Pariz je bio bolji od Venecije sa 75:81, dok je Gran Kanarija deklasirala Ulm sa 111:82.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar