Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Navijači Nagetsa su odahnuli i videli su Nikolu Jokića u MVP izdanju.

Nakon četiri poraza zaredom Denveru je bila preko potrebna pobeda. Denver je stigao u Detroit i sa 119:100 je porazio Pistonse i tako prekinuo najgori niz ove sezone. Uz to je osigurao i prvo mesto u diviziji nekoliko sedmica pre kraja ligaškog dela sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je još jednom bio maestralan. Postigao je 30 poena uz 10 skokova i devet asistencija za 34 minuta na parketu. Centar iz Sombora je pogodio 14 od 18 šuteva i pokazao da ništa osim pobede ovde nije želeo da upiše.

U jednom trenutku je Vajzmena provozao kao na ringišpilu, a onda postigao poene relativno lako. Pokazivao je sudiji da su pokušali da ga sapletu, a onda se samo nasmejao u neverici.

Sudije su odlučile da ostanu neme u većini u ovakvih situacija.

Jokić je tako ostao na jednu asistenciju od novog tripl-dabla, a ove sezone je upisao 27 takvih učinaka prosečno po tri puta više od lidera drugih timova. Važna stvar za Denver je i što je stigao do 50 odsto pobeda na gostujućim terenima. Nagetsi su osvojili diviziju treći put u pet sezona.

„Ovde je morao da se izgradi jak blok. Rekao sam timu, ovo je dobra pobeda. Stigli smo do plej-ofa. Osvojili smo našu diviziju. To je sjajno. Hajde da ovo bude početak nečeg specijalnog. Izgubili smo četiri zaredom, dno dna za nas ove sezone. Sada, hajde da se vratimo i da nastavimo da pobeđujemo“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.

Veliki je značaj imala partija Kentavijusa Koldvel-Poupa sa 20 poena koji je na momente bio potpuno van igre u prethodnim mečevima. Iako je procentualno bio najbolji trojkaš lige sada je taj procenat ozbiljno oborio. Džamal Marej je stigao do 19 poena, dok je Eron Gordon postigao 15.

Koliko je napet bio meč najbolje svedoči podatak da je bilo čak 16 promena vođstva, da je 10 puta bilo nerešeno, a da Detroit nikada nije imao više od sedam poena prednosti. Ipak, u poslednjoj četvrtini je Denver uspeo da slomi otpor rivala.

Pistonsi su sada izgubili 12 od poslednjih 13 utakmica i najgori su tim NBA lige po učinku sa tek 16 pobeda u sezoni. Rodni Mekgruger je postigao 20 poena uz osam skokova, a pratio ga je Džejlen Duren sa 15 poena i 13 skokova.


NBA rezultati, 17. mart

Detroit – Denver 100:119

Bruklin – Sakramento 96:101

Toronto – Oklahoma 128:111

Milvoki – Indijana 123:139

Finiks – Orlando 116:113

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar