Foto: Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos kazao je da je pobeda nad Megom bila veoma važna za njegovu ekipu.

Zvezda je teškom mukom izašla na kraj sa Nikolom Topićem, Urošem Plavšićem i ostalima iz motivisane postave Mege, mada rezultat 98:88 ne oslikava verno ono što se dešavalo do dva minuta pred kraj meča 11. kola ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdu je do pobede i skora 10:1 predvodio Nemanja Nedović sa 23 poena i po šest skokova i asistencija, dok je Miloš Teodosić ubacio 21 poen i imao po pet skokova i asistencija.

Nikola Topić je u Megi imao 21 poen, Plavšić je imao 16, a momci u roze dresovima su imali još nekoliko dvocifrenih poentera.

„Znamo da je Mega talentovan tim. Mladi su i puni entuzijazma. Ako ne dođete spremni da odigrate čvrstu utakmicu, možete vrlo lako da izgubite. Ovo je važna pobeda za nas i mislim da smo odigrali dobar deo meča, osim početka prvog i drugog poluvremena, onako kako bismo voleli. Na kraju smo pokazali karakter i odigrali dobru odbranu u poslednjoj četvrtini. I odbranu i napad, jer smo dali 30 poena. Nije bilo lako, jer smo došli iz duple nedelje u Evroligi. I zbog toga je ova pobeda toliko važna“, naglasio je Sferopulos posle utakmice.

Objasnio je i zbog čega Šabaz Nejpir nije bio među igračima koji su dobijali minute na ovom meču.

„Šabaz je imao spazam. Nisam želeo da rizikujem njegova leđa večeras. Želimo da ga sačuvamo za naredne mečeve“, objasnio je grčki trener.

Nikola Topić je blistao u drugom poluvremenu protiv Zvezde, a upitan o njemu Sferopulos nije mogao da kaže mnogo toga, osim da konstatuje koliko je talentovan.

„Postoji dosta razgovora o Topiću. On je jako talentovan. Došao sam kada je on već bio u Megi. Tako da da, on igra jako dobro“, naveo je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO: Panterovih 19 poena protiv Olimpije Milano

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar