Foto: Starsport

Ubedljiva pobeda i nove brige za crno-bele.

Košarkaši Partizana su u 11. kolu ABA lige ubedljivo savladali ekipu Studentskog centra rezultatom 99:76, a meč je obeležila teška povreda Ognjena Jaramaza koji je iznet sa terena.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su dominirali od početka do kraja i izuzev početka drugog poluvremena i početka četvrte četvrtine, rutinski razbili rivala i osvetili se za poraz u Superkupu ABA lige kada su ostali bez trofeja.

Iako su igrali ubedjivo i atraktivno u taboru Partizana imaju mnogo razloga za brigu zbog povrede Ognjena Jaramaza koji je nakon jednog prodora nezgodno doskočio i nije mogao sam da napusti teren, pa je uz pomoć dve osobe odnet do klupe crno-belih.

On je tako na isti način kao Aleksa Avramović pre nekoliko dana morao da izađe iz igre, a pored njih dvojice su na listi povređenih i Uroš Trifunović i Frenk Kaminski, pa neće biti lako Željku Obradoviću narednih dana.

U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Zek Ledej sa 19 poena, a pratili su ga Alen Smailagić sa 18 i Bruno Kaboklo i Balša Koprivica sa po 13. U poraženom timu, Najefikasniji je bio Drežnjak sa 14, a Kamenjaš i Doukins su ubacili po 11.

Partizan je praktično već u prvih nekoliko minuta rešio pitanje pobednika. Ponitka sa dve trojke i Smailagić i Ledej sa po jednom trojkom uz dobru timsku odbranu su doneli 12:0 crno-belima i postavili ritam utakmice.

Tek tada su gosti nešto pogodili, ali su Ledej Smailagić i Ponitka bili sjajni i posle šest minuta rezultat na semaforu je bio 21:8. Partizan tu nije stao i nstavio je da igra u istom ritmu, a nastavili su da ubacuju i igrači koji su ušli sa klupe.

Anđušić i Panter iz bacanja, Kaboklo na zakucavanju, i Vukčević su nastavili da rešetaju do kraja prve deonice, dok je Studentski centar tek jednom trojkom i dvojkom ostao na minusu od 18 poena.

Iako se na startu druge deonice Partizan mučio i postigao samo trojku preko Doužera u prva tri minuta, Studentski centar je postigao samo dva poena i nije uspeo da smanji razliku.

Foto: Starsport

Kada oni već nisu mogli, Partizan je prvo nakon majstorije Vukčevića, a zatim i trojki Pantera i Anđušića otišao na preko 20 poena minusa i nije ih ispuštao do kraja prvog poluvremena.

Koprivica koji se razigrao je serijom poena doneo +26 pa je već sredinom druge četvrtine Obradović uveo Savu Drezgića koji obično igra završnice i koji je sa linije bacanja doneo rekordnih +27. Uspeli su gosti malo da poivežu napad, ali osim smanjenja razlike na 21 poen nisu mogli ništa više.

Nonšalatno je otvorio Partizan drugo poluvrreme, pa je posle serije od 5:0 gostiju Obradović tražio tajm-aut već posle 49. sekundi.

Ipak, samo dva poena crno-belih nisu bila dovoljna, a rival je prišao na 12 poena minusa. Usledila je izjednačena igra gde Partizan nije uspeo da se ponovo odlepi, a gosti približe, a onda je usledila teška povreda Jaramaza kojeg su izneli sa terena.

I Smailagić je dobio nezgodan udarac u čelo, a taj negativni talas doneo je i novi nalet gostiju na startu poslednje deonice i prišli čak na jednocifren zaostatak.

Dobra odbrana i serija od četiri poena Kabokla, a zatim i trojke Smailagića odbile su taj nalet i prelomile meč, a tačku je stavio Doužer, ofanzivnim skokom, ukradenom loptom i zakucavanjem pa smo u poslednjih nekoliko minuta gledali revijalnu košarku.


 Partizan – Studentski centar 99:76  (31:13, 22:19, 20:28, 26:16)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije; Milan Nedović, Denis Hadžić, Edo Javor

Partizan: Vukčević 6, Ledej 19, Drezgić 2, Koprivica 13, Panter 8, Smailagić 18, Jaramaz, Naneli, Anđušić 7, Doužer 5, Ponitka 8, Kaboklo 13.

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević 5, Vučeljić 2, Hadžibegović 7, Baćović, Ivišić 10, Doukins 11, Drobnjak 8, Drežnjak 14,Kamenjaš 11, Kapusta, Mirković


ABA liga, 11. kolo

Četvrtak:

Cibona – Split 81:73

Petak:

Krka – Igokea 80:92

Zadar – Borac 79:80

Subota:

Mornar – Cedevita Olimpija 74:86

Budućnost – FMP 82:76

Ponedeljak:

Mega – Crvena zvezda 88:98

Partizan – Studentski centar 99:76

Standings provided by Sofascore

Partizan - Studentski centar 92:71

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare