Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić našao je svoje mesto na vrhu liste najboljih centara u NBA ligi.

Jokiću je, po mišljenju mnogih nepravedno, prošle sezone oduzeta MVP nagrada koja je otišla u ruke Džoela Embida za regularni deo sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Embid je bio najbolji strelac lige i dva puta zaredom je kaskao za Jokićem koji je vodio Denver prvi put do prvog mesta zapadne konferencije, a onda i do prve šampionske titule u istoriji Nagetsa.

Zbog toga je Srbin dobio nagrade za najkorisnijeg igrača finala zapada, a onda i velikog NBA finala. Slika se od aprila do sada drastično promenila, pa je Nikola dobio 93 posto glasova generalnih menadžera u ligi kao najbolji centar.

Osim toga, dve nedelje pre starta nove sezone (Denver startuje 25. oktobra protiv Lejkersa), Nagetsima se daje šansi da dođu do finala i to sa Boston Seltiksima. Oba tima su dobila po 33 posto šansi po mišljenju generalnih menadžera iz lige.

Jokić je pojedinačno izabran kao najbolji dodavač, ali i igrač sa najvećom košarkaškom inteligencijom, dok se za Denver predviđa da će imati najviše pobeda na domaćem terenu.

Stef Kari je izglasan kao najbolji plejmejker sa 63 posto poverenja, a zanimljivo je da ga na tom mestu prati Luka Dončić sa 27 posto glasova.

Kada je reč o bekovima, Devin Buker je dobio 63 posto glasova, dok je iza njega smešten opet Kari sa deset posto glasova.

Na krilu je Džejson Tejtum prvi sa 47 posto glasova, drugi je Kevin Durent sa 20 posto i tu se pojavljuje Dončić sa 17 posto na trećem mestu, a tek četvrti je Lebron Džejms sa 13 posto glasova.

Zanimljivo je da Janis Adetokumbo ima 97 posto glasova kao najbolja „četvorka“, dok je Jokić ubedljivo najbolji centar, a glasove su dobijali i Entoni Dejvis i Džoel Embid.

BONUS VIDEO: Karl Entoni Tauns o Jokiću i Bogdanoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar