Foto: Starsport

Košarkaški trener Željko Lukajić pojačao je KK Džoker iz Sombora i sa klupe će ga voditi u Košarkaškoj ligi Srbije.

Proslavljeni stručnjak je stigao u klub koji će se kroz KLS boriti za naslov prvaka države, iako je Džoker loše otvorio sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, malo ko se nadao da će klub Nikole Jokića već posle mečeva sa Slogom i Slobodom promeniti trenera i zahvaliti se na saradnji Nebojši Vagiću.

Lukajićev pomoćnik će biti Miljan Ivanović, dosadašnji trener kadeta u istom klubu. Lukajić kaže da su ga sačekali veoma dobri uslovi za rad.

„Trudiću se da se i svojim radom zahvalim na dobrodošlici, jer je to prevashodno želja i cilj svih, a i moja obaveza da probam da pomognem svojim iskustvom i znanjem jednoj lepoj priči, koju su započeli ljudi iz košarke i koji hoće da naprave nešto i prezentuju ovaj divan grad, da ide pravim putem i uzlaznom putanjom. Prvi utisci su grad pun zelenila, lepote i da postoje jako dobri uslovi za rad. Na nama je da u hodu radimo, gledamo šta je to dobro i da ga usavršavamo, šta je loše da ispravimo, da dodajemo još veći kvalitet. Ono što me raduje je i što me je opredelilo da lagano donesem ovakvu odluku je način na koji je klub organizovan i kompletni uslovi. Uslovi koje ja posebno volim su deca, selekcija, dovođenje i pravljenje igrača. Nadamo se da će biti još velikih asova, poput čoveka koji je ovde rođen – Nikole Jokića. A drugi je veliki koji je ovde rođen, tu je i Žućko, da ga ne zaboravimo. Prema tome, geni i koreni postoje“, rekao je Lukajić.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели KK JOKER Sombor (@jokersombor.bc)

On je 2005. godine bio šampion ABA lige, a veliki uspeh je postigao sa ekipom Hemofarma koju je u to vreme vodio. Iskusni trener ima 64 godine i od osamdesetih godina je u trenerskim vodama.

Vodio je i Partizan i PAOK, Vojvodinu, Hemofarm, Igokeu, MZT iz Skoplja, Spartak iz Subotice i druge klubove u zemlji i inostranstvu.

Sa Partizanom iz sezone 1993/1994 ima trofej Kupa Jugoslavije, a protiv crno-belih je ove godine igrao dok je bio na klupi Spartaka.

BONUS VIDEO: Nismo ni sumnjali: Jokić najbolji centar u NBA ligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar