Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Srpska kuća košarke će u utorak u 14.00 biti mesto gde bi trebalo da bude izabran novi predsednik košarkaškog saveza.

Nakon što je 27. avgusta Predrag Danilović podneo ostavku na mesto predsednika koja je stupila na snagu 1. oktobra, bilo je jasno da će doći do velike promene u vođenju KSS-a.

Danilović je funkciju predsednika obavljao od decembra 2016. godine, a onda je i reizabran četiri godine kasnije, što znači da bi mu mandat svakako istekao u decembru 2024.

PROČITAJTE JOŠ

Predrag Danilović je odluku o povlačenju sa mesta prvog čoveka srpske košarke doneo nakon sletanja u Beograd po završetku Olimpijskih igara u Parizu.

Prema svim najavam, njega će na toj poziciji zameniti Nebojša Čović, aktuelni prvi čovek Crvene zvezde.

Kandidaturu Nebojše Čovića za prvog čoveka srpske košarke podržalo je 30 delegata Skupštine KSS, a inicijativa je potekla od KS Vojvodine. Podrška je ubrzo stigla i od ostalih regiona (Centralne i Južne Srbije), kao i od Udruženja klubova KLS.

Kako je 30 od ukupno 33 delegata podržalo predlog Čovića za naslednika Predraga Danilovića na čelu KSS, izvesno je da će njegov izbor 1. oktobra biti samo formalnost.

Pred novi prvim čovekom srpske košarke biće zadatak da izabere selektora ili da zadrži Svetislava Pešića, kome na kraju septembra zvanično ističe ugovor.

Sve glasnije su priče da bi Pešić mogao da ostane na čelu reprezentacije Srbije, ali će odluka o tome morati da sačeka.

Takođe, očekuje se da imenuje kandidate i za četiri potpredsednika, kao i za novog generalnog sekretara, tu funkciju trenutno obavlja Zlatko Bolić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar