Foto: Starsport

Košarkaši Mege otputovali su u Sjedinjene Američke Države gde će odigrati dve trening utakmice sa Ol-star timom razvojne NBA lige u sklopu priprema za novu sezonu.

Prvi meč će biti odigran u noći između srede i četvrtka od četiri časa po centralnoevropskom vremenu. Drugi susret je na programu u istom terminu u noći između petka i subote.

Oba duela biće odigrana u Kajzer Permanent Areni u Santa Kruzu, domu razvojnog tima Golden stejt Voriorsa – Santa Kruz Voriorsa.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju Mege se navodi da su karte za ove mečeve u prodaji, a predstojeći mečevi se već najavljuju na svim platformama u SAD. Oba susreta će moći da se isprate i putem malih ekrana na NBA TV.

Košarkaši Mege su u poslednjih nekoliko godina odigrali više pripremnih utakmica sa američkim koledžima, kao što su Kentaki, Mičigen, Teksas Tek, Indijana, Virdžinija i Južna Kalifornija. Mega je ponovo prepoznata kao tim koji najbolje radi sa mladim igračima, i sada će prvi put igrati na američkom tlu i to protiv reprezentacije razvojne NBA lige.

„Sada već tradicionalno, naš tim je krenuo na letnju turneju. Za razliku od eminentnih koledža protiv kojih smo igrali prethodnih godina, ovoga puta će protivnik biti znatno iskusnija ekipa, Ol-star tim razvojne NBA lige. Ovogodišnju turneju ćemo iskoristiti za promociju naših mladih igrača i što bolju pripremu za nastupajuću sezonu u ABA ligi“, rekao je generalni menadžer tima Goran Ćakić.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener tima Marko Barać na put je poveo 14 igrača, a na spisku su: Kosta Kondić, Filip Jović, Džek Kajil, Urban Kroflič, Mihailo Petrović, Sergej Macura, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Bogoljub Marković, Dušan Tanasković, Mihailo Milutinović, Marko Vukčević, Aleksa Milenković i Ilija Milijašević.

Ol-star tim razvojne lige predvodiće NBA šampion iz 2022. godine sa Golden stejt Voriorsima Huan Toskano-Anderson, a na klupi će sedeti trener San Dijego Klipersa, i nekadašnji trener Univerziteta Džordžija Tek Pol Hjuit.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar