Foto: ABA liga/Cibona/Ivana Dergez

Cibonu će od sledeće sezone predvoditi sa klupe Amerikanac, Kristofer Tomas, čovek koji je bio jedan od ključnih faktora za dolazak Derika Rouza, legendarnog košarkaša, u Čikago Bulse.

Tomas je u Evropu došao sa veliki iskustvom iz NBA lige, u kojoj je uglavnom radio kao skaut, dok je imao i nekoliko angažmana u Evropi.

Naime, Tomas je radio sa Čikago Bulsima u periodu od 2007. do 2009. godine, i bio je važan deo delegacije koja je birala Rouza kao 1. pika na NBA draftu.

PROČITAJTE JOŠ

U Golden Stejtu je radio od 2012. do 2014. godine kao skaut i u tom periodu blisko je sarađivao sa Stefom Karijerm i Dejvidom Lijem.

Zanimljivo je da je u tom periodu Majk Meloun, trener Denvera, radio kao asistent u Golden Stejtu.

„Izuzetno sam ponosan i prvenstveno pošaćen činjenicom da imam priliku da budem dio kolektiva bogate košarkaške istorije. Cibona je klub koji svojom reputacijom i ostvarenim rezultatima prelazi granice Evrope. Činjenica da su „Pod tornjem“ stasale košarkaške veličine poput Dražena Petrovića za mene su bile dovoljne da bez razmišljanja prihvatim ponuđenu priliku. Tim koji preuzimam spoj je mladosti, iskustva i talenta s kojim ću nastojati da stvorim jaku i kompetitivnu ekipu koja će prvenstveno biti konkurentna i igrački atraktivna. Igrački kadar s kojim ćemo napadati ABA i domaću ligu predstavlja spoj mladosti i iskustva i s kojim ću tražiti željene rezultate i razvijati naše igrače. U narednim danima planiramo da se pojačamo i igračima s NBA iskustvom koji će zaokružiti cjelinu tima s kojim ove sezone planiramo napraviti dodatne iskorake u rezultatskom i razvojnom smislu“, rekao je Tomas.

U Evropi je Tomas imao angažman u ekipi Zlatorog Laško, dok mu je poslednji posao bio kao asistent na koledžu LIU.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar