Denver je pokazao zbog čega je u ovom trenutku prvi tim Zapadne konferencije i verovatno tim u najboljoj formi.

Dve pune sezone su u Koloradu strpljivo čekali da se konačno sklope kockice. Čekali su da se oporave vodeći igrači, da rezervisti dobiju pravu ulogu i da odbrana konačno „legne“ na svoj mesto.

A onda su odigrali jedno od najboljih poluvremena koje je NBA liga ikada videla, a na kraju su sa 122:91 ponizili, a ne samo pobedili Kliperse.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je čak mogao da dobije poštedu. Odigrao je za njegove uslove skromnih 24 minuta jer je Majkl Meloun, trener Nagetsa, procenio da je mnogo bitnije da odmori dvostrukog MVP NBA lige nego da juri statistiku.

Srpski centar je postigao 12 poena uz šest skokova i devet asistencija, ali je nastavio vrhunski niz da iz igre šutira najmanje 50 odsto (u jednom trenutku i preko 65 odsto), pa je pogodio četiri od osam šuteva, te četiri od pet slobodnih bacanja. Bila je ovo jedna od retkih utakmica Denvera koje prenosi televizija sa nacionalnom frekvencijom, pa su milioni gledali kako Denver šutira više od 50 odsto iz igre i dolazi do 28 asistencija.

Čak sedam igrača Denvera je bilo dvocifreno, a najefikasniji je bilo Džamal Marej sa 18 poena uz četiri skoka (13 poena postigao u prvoj četvrtini). Kako je već na poluvremenu bilo neverovatnih 66:32 mnogi Nagetsi su mogli da dobiju poštedu.

Vlatko Čančar je oduševio sve, postigao je 15 poena i 12 skokova i pokazao da bi mogao da bude skriveno oružje Nagetsa. U poraženom timu je samo trojica rezervista stiglo do dvocifrenog učinka, a najefikasniji je bio Norman Pauel sa 13 poena.


NBA rezultati, 6. januar

Orlando – Memfis 115:123

Dalas – Boston 95:124

Hjuston – Juta 114:131

Denver – LA Klipers 122:91

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar