Foto: Printscreen Twitter / Carmelo Anthoni

Legendarni košarkaš Denver Nagetsa i Njujork Niksa Karmelo Entoni završio je profesionalnu karijeru.

Melo je 19 godina bio aktivan igrač i pretposlednji je od najboljih pet pikova sa čuvenog drafta 2003. godine koji je okačio patike o klin.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji koji je iz te sezone drafta ostao je Lebron Džejms koji i sa 38 godina igra finale zapada protiv Denver Nagetsa.

Melo je penzionisanje objavio u ponedeljak popodne video snimkom od oko dva minuta i poruku koja je

„Sećam se dana kad nisam imao ništa. Samo košarkašku loptu na terenu i san o nečem višem. Košarka je bila moj način izražavanja. Moja svrha je bila jaka, moje zajednice, gradovi koje sam predstavljao s ponosom, navijači koji su me pratili usput. Zauvek sam zahvalan ljudima u svim tim mestima, jer su oni od mene napravili Karmela Entonija. Ali, sada je stiglo vreme da se oporstim“, poručio je Melo.

Dodaje da se oprašta od mesta na kom je stvorio svoje ime i da mu je ovaj oproštaj istovremeno i gorak i sladak.

„Uzbuđen sam zbog onog što budućnost nosi. Kad me pitaju šta je moje nasleđe na terenu, ne padaju mi prvo na pamet stvari koje sam radio na terenu, ratovi ili plenovi, jer je moja priča uvek bila šira od košarke. Moje nasleđe, moj sin… Hoću da nastavim kroz tebe. Došlo je tvoje vreme da nosiš ovu baklju. Zato, Kajane, nastavi da juriš svoje snove, neka te ništa ne sputava i sprečava. Moje nasleđe, sada i zauvek, živi kroz tebe. A ja ću uvek biti ponosan na sve što budeš radio. Mir“, rekao je Entoni.

Entoni je rođen 29. maja 1984. godine i biran je kao treći pik na draftu 2003. iza Lebrona Džejmsa i Darka Miličića. Vrlo brzo je postao velika zvezda i jedan od najboljih igrača lige u dresu Denver Nagetsa za koje je igrao do 2011. godine.

Deset puta je bio Ol-star, a igrao je i Za Njujork Nikse, Oklahomu Siti Tander, Hjuston Roketse, Portland Trejlblejzerse i Los Anđeles Lejkerse.

Pre deset godina, 2013. bio je najbolji strelac NBA lige, bio je deo prvog tima rukija, pre toga i NCAA šampiona, ali mu fali prsten šampiona NBA lige.

Dva puta je bio u drugom timu i još četiri puta u trećem timu NBA lige, ostao je prepoznatljiv po igri u izolacijama i šutu s poludistance, a u karijeri je ukupno postigao 28.289 poena, odnosno 22,5 po meču.

Imao je i 7.808 skokova i 3.422 asistencije, što bi po utakmici bilo 6,2 uhvaćene lopte i 2,7 dodavanja za koš. Osvojio je tri zlatne medalje sa Olimpijskih igara sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.

BONUS VIDEO: Jokić, Marej i Maloun posle pobede u drugoj utakmici plej ofa protiv Lejkersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar