Američka košarkaška reprezentacija, košarka, basket, Amerika, reprezentacija
Američki tim sa priprema za Tokio bio je daleko jači, Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država imaju kompletan sastav za Mundobasket u avgustu i septembru ove godine.

Mnogi su se pitali u kom će sastavu Amerikanci izaći na megdan ostalim ekipama i na kraju će možda ostati razočarani izostankom nekih zvučnih imena kakvih je bilo do Mundobasketa u Kini.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo ih je i u Kini, ali ne u onoj meri kao na Svetskom prvenstvu u Španiji ili pre toga u Turskoj, mada je jasno da Amerikanci više vole Olimpijske igre i da tamo idu u najjačem sastavu.

Bilo kako bilo, sada će se uglavnom oslanjati na mlađe snage i 12 imena koja makar na papiru ne deluju nepobedivo.

Paolo Bankero, Majkal Bridžis, Džejlen Branson, Entoni Edvards, Tajris Halibarton, Džoš Hart, Brendon Ingram, Džeren Džekson Džunior, Kem Džonson, Voker Kesler, Bobi Portis i Ostin Rivs činiće „Drim tim“ na Mundobasketu.

Džoš Hart je ovog puta popunio poslednje mesto u rosteru, u kom će verovatno najviše opasnosti dolaziti od Entonija Edvardsa. Ovaj mladi i atletski moći bek je deo svojih kvaliteta pokazao u seriji Minesote i Denvera, mada nije mogao mnogo toga da uradi sam.

Može da pogađa sa više pozicija, a ništa manje ni da ide na obruč. Halibarton će takođe biti okosnica realizacije napada uz Ingrama i Bankera, Branson će pokušavati da organizuje akcije, dok će Džekson pokušati da zaustavi protivnike.

Ipak, kad se pogleda šira slika i sve ono čime američki tim može da raspolaže, stiče se utisak da ova ekipa, iako veoma talentovana, nije bauk.

Amerikanci su u grupi C sa Jordanom, Novim Zelandom i Grčkom i biće favoriti u toj grupi za prolazak dalje.

Srbija se prošli put sastala sa američkim timom u Kini i tim tadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića pobedio je Amerikance u doigravanju za peto mesto.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar