Andre Onana Foto: Hasan Bratic/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sad je jasnije.

Fudbaleri Kameruna Svetsko prvenstvo u Kataru okončali su kao treći na tabeli grupe G, iza prvoplasiranog Brazila i Švajcarske, a po završetku učešća u grupi u kojoj je bila i reprezentacija Srbije isplivali su novi detalji skandala koji je potresao ovu selekciju.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, pred duel sa Srbijom u okviru drugog kola grupe G stigla je šokantna vest da je Andre Onana, čuvar mreže milanskog Intera i jedan od najvažnijih igrača ove afričke selekcije, napustio tabor Kameruna.

To se nije odrazilo na igru ovog tima, ni na atmosferu, pa su prvo uspeli da stiglu minus protiv Srbije i od 3:1 dođu do 3:3, a potom su zabeležili i pobedu nad Brazilom od 1:0. To ih je dovelo u poziciju da dođu do borbe za prolaz, ali Srbija nije uspela da savlada Švajcarsku, pa su Afrikanci, dignutog čela, krenuli kući.

No, nedugo po povratku u domovinu počele su da isplivavaju pojedinosti na osnovu kojih je jasno da je ono što su postigli pravo malo čudo.

„Zvao sam Onanu noć pre utakmice, nije se odazvao. Na treningu je radio sam, na utakmicama je rizikovao mnogo. Zamolio sam ga da to ne radi, a on je rekao da ne želi da razgovara sa mnom o tome. Na to sam mu rekao ‘O tome pričam i sa Abubakarom, Čupo-Motingom… Ko si ti d asa tobom ne bih mogao da razgovaram o tome?“, rekao je selektor Rigobert Song.

Onana je na to odgovorio:

„U svetu u kojem je laž najčešća stvar govorenje istine vas čini revolucionarom. Ali na kraju, vreme će sve pokazati.“

Ubrzo je objavljen i snimak njihovog sastanka na kom se vidi da Onana odbija da sluša Songa:

BONUS VIDEO Piksi o debaklu u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar