epa06045449 GNK Dinamo Zagreb soccer manager Zdravko Mamic speaks to the media during his extraordinary press conference in Zagreb, 23 June 2017, on his trial for corruption in Osijek last week. EPA/ANTONIO BAT

Još jednom se nije libio da saspe istinu u lice.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Zdravko Mamić, kontroverzni hrvatski biznismen i dugogodišnji predsednik Dinama iz Zagreba, istakao je da mu je žao što je Srbija završila takmičenje na Svetskom prvenstvu i kaže da je očekivao da bi ona mogla i do samog kraja.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu koji se pojavio na društvenim mrežama povukao je paralelu između hrvatskog i srpskog fudbala.

„Uvek me pitaju šta to Hrvatska ima i postiže takve rezultate, a Srbija nema. Odgovor je jednostavan i taj odgovor mi je uvek bio isti dok nije došao Piksi Stojković. Polagao sam veliku nadu u njega, rekao bih opravdano jer je primetno da period pre njega i posle njega nije isti. S tim što su se sad na Svetskom prvenstvu pokazale stare srpske devijacije“, započeo je Mamić.

Šta je bilo ključno u odnosu Hrvata prema reprezentaciji.

„Hrvati su od reprezentacije napravili državu, ustavu, pokret, kult. Neverovatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj, već i širom sveta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To je u domenu fanatizma. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, u nekom momentu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije. Ja bih rekao da su tu reprezentaciju sastavljali po kafićima i restoranima“, istakao je Mamić.

@themania1414 #fyp ♬ original sound - themania14

Zatim je pojasnio i šta se dešavalo.

„Na čelo srpske reprezentacije u međuvremenu je došao čovek koji ne zavisi ni od koga i odma su došli rezultati. Najpre direktan plasman na Svetsko prvenstvo, pa prvo mesto u grupi Lige nacija. Ali Srbi su jako neuredno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da govorim. Ja sam iskreno mislio da mogu da dođu do kraja, a oni nisu prošli ni grupu. Videli smo šta se sve izdešavalo na terenu, čitali razna pisanja o dešavanjima van terena, Žao mi je, jer imam tamo mnogo prijatelja“, u dahu je poručio čuveni Hrvat.

Onda je posebnu pažnju usmerio na selektora Dragana Stojkovića Piksija.

„Poštujem Piksija. Nismo se nikada videli i uživo komunicirali, ali smo se dva, tri puta čuli telefonom oko nekih fudbalskih informacija. Uvek je bio srdačan i korektan. Ja ga znam kao igrača, bio sam njegov navijač. Da se ne lažemo, svi smo živeli u istoj državi, Zvezda je bila prvak Evrope i sveta posle Stojkovića kapitena. Igrao je za našu reprezentaciju“, iskreno je rekao Mamić.

Zatim je odgovorio da bi sa Vlahovićem i Mitrovićem Hrvatska igrala finale Mundijala.

„Apsolutno, apsolutno da! Čast Petkoviću, čast Livaji, čast Budimiru, čast Kramariću, ali ova dvojica su neka druga dimenzija. Hrvatskoj je problem pozicija centarfora posle odlaska Mandžukića. Vidite šta ima Srbija, pa još i Jovića koji je bio u Realu“, završio je Mamić.

BONUS VIDEO Mamić iz Bosne i Hercegovine vuče konce u HNS-u

Komentari

Svi komentari (1)