Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Sjajni Brazilac "otvorio dušu".

Fudbaleri Brazila razbili su Južnu Koreju sa 4:1 u meču koji je ne samo obezbedio prolaz među osam najboljih na Mundijalu u Kataru, već i povratak prve zvezde tima, Nejmara, u sastav.

PROČITAJTE JOŠ...

Nejmar je na utakmici sa Srbijom (pobeda 2:0) doživeo povredu desnog skočnog zgloba zbog čega je propustio duele protiv Švajcarske (pobeda 1:0) i Kameruna (poraz 0:1).

On se na najbolji mogući način vratio na teren, uz ne samo postignut gol već sjajno „dirigovanje“ igrom ekipe koja je do 36. minuta postigla čak četiri pogotka.

Ipak, posle meča u izjavi datoj portalu Globo Nejmar je istakao da duelu sa Korejom nije prethodio lak i lep period:

„Cele noći sam plakao nakon povrede zgloba. Bio sam uplašen pošto sam verovao u sebe, pogotovo nakon dobrog starta sezone. Kada se povredite na ovaj način veoma je bolno“, rekao je on, uz dodatak da čitav tim sanja titulu prvaka sveta.

„Plakao sam celu noć posle špvrede, ali na kraju je sve ispalo dobro. Vredelo je ostati sledeći dan 11 sati sa fizioterapeutom, a onda i dan posle“, dodao je Nejmar.

On se upisao u istorju brazilskog fudbala kao treći igrač koji je postigao gol na tri različita Mundijala, nakon Pelea i Ronalda:

„Ponosan sam što sam dostigao rekorde koje nisam mogao da zamislim“, naveo je 30-godišnji fudbaler Pari Sen Žermena.

„Ovog puta vreme je da odemo dalje. Sanjamo o titulu, naravno, ali moramo da idemo korak po korak. Ostale su još tri utakmice, spremni smo i koncentrisani da osvojimo trofej“, rekao je Nejmar.

Za kraj, poslao je poruku legendarnom Peleu koji se nalazi u bolnici u Brazilu:

„Teško je pričati o tome, ali želim mu sve najbolje, da se oporavi što pre. Nadam se da smo mu pobedom doneli utehu“, zaključio je Nejmar.

Njegovu ekipu očekuje duel sa Hrvatskom u borbi za polufinale Mundijala.

BONUS VIDEO Piksi o debaklu u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar