Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Fantastično poluvreme "karioka".

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru pošto su u utakmici osmine finala razbili Južnu Koreju sa 4:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je Koreja u meč ušla rešena da makar pokuša da dođe do novog mundijalskog čuda nakon trijumfa nad Portugalom od 2:1, Brazilci su pokazali da su ipak klasa iznad, u najmanju ruku.

Već u sedmom minutu meča viđena je prava bravura, po desnom boku probio je Rafinja, uputio centaršut, lopta stigla do Vinisijusa Žuniora, a fudbaler Real Madrida šmekerskim udarcem iz mesta pogodio za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije Brazil je stigao do 2:0 pošto je fauliran Rišarlison u kaznenom prostoru, a Nejmar loptu poslao u ćošak za 2:0.

To je dalo krila „kariokama“, pa je Rišarlison nakon iznuđenog penala prelepu akciju svog tima pretvorio u 3:0, da bi definitivno pitanje prolaza dalje rešio Paketa u 36. minutu.

Imali su Brazilci još nekoliko prilika, ali su igrači Koreje imali sreće što su „karioke“ odlučile da se više igraju fudbala nego da zapravo pokušavaju da dotuku rivala, pa su stali na ta četiri gola.

U drugom delu Koreja je zaigrala tek nešto ofanzivnije, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Alisona Bekera sve do šanse Sona sredinom drugog poluvremena, kada je golman Liverpula maestralno nadlakticom loptu preusmerio u korner.

Ipak, tim iz Azije je uspeo da dođe do počasnog gola na spektakularan način. U 76. minutu Pek je dočekao jedan odbitak na oko 25 metara od gola i fantastičnim udarcem ga poslao tamo gde Alison nije mogao da stigne.

Na kraju, 4:1 za „selesao“ i potvrđen prolaz u četvrtfinale, gde Brazilce očekuje duel sa Hrvatskom u borbi za prolaz među najbolje četiri selekcije Svetskog prvenstva u Kataru.

Brazil – Južna Koreja 4:1 (4:0) 

(Vinisijus 7, Nejmar 12 penal, Rišarlison 29, Paketa 36 – Pek 76)

Stadion: 974 (Doha); Sudija: Kleman Turpan (Francuska)

Brazil: Alison (od 80. Veverton) – Militao (od 63. Alveš), Silva, Markinjos, Danilo (od 72. Bremer) – Paketa, Kazemiro – Rafinja, Nejmar (od 80. Rodrigo), Vinisijus (od 72. Martineli) – Rišarlison

Južna Koreja: Sung – Mun-hvan, Min-če Kim, Jong-kvon, Čin-su (od 46. Hong) – Đung (od 46. Đunho Son), In-pom Hvang (od 65. Pek)- Li (od 74. Li Kanđin), Son, Hi-čan Hvang – Čo (od 80. Hvang Uljo)

Brazil - Južna Koreja 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar