Foto: Screenshot Instagram gigi_lentini

Danas je za mnoge, osim za prave "Kalčo" romantičare gotovo nepoznato ime, a imao je život kakav bi mogao da postane blokbaster da nekada postane film. Strast ga je umalo koštala glave.

Kada je postao fudbaler Milana postao je 1992. godine najskuplji fudbaler u istoriji ove igre. Tada su ga „rosoneri“ platili 18,5 miliona lira (14 miliona evra). Od kada je došao u klub osvojio je tri titule Serije A, osvojio tri Superkupa Italije, te jednu Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko vam sve ovo nije pomoglo da se setite imena – u pitanju je legendarni Đanluiđi Điđi Lentini.

Nažalost, prasak u njegovom životu bio je i onaj metaforički koji je označavao vrhunski prohod, dok je kasnije označavao fizički sudar.

Slava je dovela do toga da je divljao i uživao u noćnom životu previše, pa je čak odlučio da započne i ljubavnu aferu sa suprugom heroja Italije Salvatorea „Tota“ Skilačija.

Lentini je doživeo saobraćajnu nesreću kada je jurio svoju izabranicu, a slomljena rebra i razbijena očna duplja su ga doveli do indukovane kome.

Odjednom je pokušavao da uđe u posao sa pčelarstvom, ali se o njemu pričalo zbog veza sa kriminalom.

Ponikao je u Torinu koji je odveo u Seriju A, a čudesno dete iz druge lige vrlo brzo je moralo da dođe na najveću scenu.

Zvali su ga „čarobnjak sa krila“ kada je mučio Lotara Mateusa, Jirgena Klinsmana i Andreasa Bremea, pa je čak i matirao Valtera Zengu za 2:0.

Mečevi protiv Real Madrida u polufinalu Kupa UEFA obezbedili su mu mesto u Milanu. U tom trenutku je uz njega u klub došao i Žan-Pjer Papen, a onda i Dejan Savićević, Zvonimir Boban, a u timu su već bili Marko van Basten i Rud Gulit.

Iako je u prvoj sezoni postigao sedam golova, imao je uspeha i u vezama. Tačnije sa jednom damom koja je već bila udata.

Zaveo je Rito Bonakorso koja je želela da se osveti suprugu Skilačiju.

„Zaljubila sam se u Điđija kao reakciju na to što je Toto mesecima viđao drugu ženu. Živeo je sa njom, a ja sam mu rekla: Pre ili kasnije ću te naterati da platiš.“

U avgustu 1993. godine ga je ljubav (ili bolje rečeno strast) skoro koštala glave. Bio je na pripremama sa Milanom u Đenovi, na jednom turniru pre početka sezone, ali je odlučio da više ne može da izdrži.

Seo je u svoj Porše i sjurio sa ka Torinu, išao je auto-stradom ogromnom brzinom. Pukla mu je guma, naterala ga je da ode u servis da bi je zamenio.

Nova guma koju je stavio nije bila predviđena za velike brzine, a on je išao 125 kilometara na čas.

Izgubio je kontrolu i uleteo u jarak. Ipak, imao je i malo sreće jer ga je vozač kamiona izvukao iz automobila pre nego što je eksplodirao.

Imao je nekoliko preloma, pa je proveo dva dana u indukovanoj komi.

Doživeo je gubitak pamćenja, imao je zamućeni vid i vrtoglavicu, a počelo je da se priča da mu je ova nesreća oduzela i magiju u nogama.

Nikada više nije bio igrač kao što je bio pre toga.

Tokom 2019. godine je postao pčelar i počeo da proizvodi med, ali je od toga odustao. Bio je pod istragom policije jer navodno jednom kriminalcu platio 100.000 evra.

Nakon afere je pronašao sreću u pravoj ljubavi, pa je oženio Aleksadru Karlson, manekenku iz Švedske sa kojom ima i sina Nikolasa.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: Dosta više

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar