Toni Kros
Foto: Guillermo Martinez / AFLO / Profimedia

Toni Kros, proslavljeni fudbaler, odlučio je da je vreme da završi karijeru u 34. godini.

Pojasnio je da će nakon 10 godina u Realu završiti karijeru nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj, što je pravi bajkoviti kraj za Nemca koji je 2014. godine sa reprezentacijom postao prvak sveta.

PROČITAJTE JOŠ

On je napisao dirljivo pismo navijačima Reala kojim se oprostio od njih.

„Kao što sam uvek govorio Real Madrid jeste i biće moj poslednji klub.

Dan predstavljanja u Real Madridu 17. jula 2014. godine je dan koji je promenio moj život.

Moj život kao fudbalera i pogotovo kao čoveka. Bio je to početak novog poglavlja u najvećem klubu na svetu. Posle 10 godina na kraju sezone ovo poglavlje dolazi do kraja. Nikada neću zaboraviti neverovatno uspešno vreme. Posebno bih hteo da zahvalim svima koji su me dočekali otvorenih ruku i verovali mi. Ali pogotovo želim da zahvalim vama dragi Madridisti za vašu pažnju i ljubav od prvog do poslednjeg dana. Istovremeno sa ovom odlukom znači da i moja karijera kao aktivnog fudbalera dolazi do kraja posle Evropskog prvenstva.

Veoma sam srećan i ponosan jer sam pronašao da je ovo pravi trenutak za odluku i da mogu sam da izaberem. Moja ambicija je bila da uvek završim karijeru dok sam na vrhuncu. Od sada imam samo jednu misao: Idemo po 15. titulu! Hala Madrid i nada mas“, napisao je Kros.

Kros je pet puta osvojilo Ligu šampiona, najpre sa Bajernom, a onda četiri puta sa Realom, tako će upravo poslednji meč u klupskom fudbalu njemu biti finale Lige šampiona 1. juna protiv Borusije iz Dortmunda.

Igrao je na poziciji centralnog veziste i osvoji je dve duple krune sa Bajernom i jednu tripletu, te četiri puta Primeru sa Realom, a čak šest puta je bio klupski prvak sveta.

BONUS VIDEO  Ronaldo pogubio živce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare