EPA-EFE/ABIR SULTAN

Alegrijev tim se raspada

Fudbalera Makabija iz Haife pobedili su rezultatom 2:0 Juventus na svom terenu u meču četvrtog kola grupne faze Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Junak pobede Makabija je Omer Atzili koji je postigao dva gola u prvom poluvremenu i tako rešio pitanje pobednika.

Makabi je bio bolji rival, imao je više šuteva i konkretnih šansi, pogotovo u prvom delu igre.

Masimilijano Alegri je pokušao da izmenama u drugom delu promeni ritam utakmice i dođe do preokreta, ali Juventus nije postigao čak ni utešni gol.

Činilo se da je Juventus stabilno ušao u utakmicu, imao je posed u prvih nekoliko minuta, ali je Makabi brzo pokazao koliko je ozbiljna ekipa.

Već u četvrtom minutu levi bek Pjer Korno je centrirao sa leve strane, a Francdti Pjero se izborio za dobru poziciju između defanzivaca Juventusa. Napadač Makabija je šutnuo glavom, ali je poljski golman refleksno odbranio i potom je otklonjena opasnost.

AP Photo/Ariel Schalit

Juventus je brzo „potonuo“, a probleme je opet napravio Korno sa leve strane. Ponovo je uputio dobar centaršut, ali je ovoga puta pogodio Omera Atzilija koji je glavom matirao Šćešnija i dobveo Makabi u prednost 1:0.

Izabranici Masimilijana Alegrija su u 13. minutu tražili penal, ali on nije dosuđen. Makabi je dobio nešto više prostora na sredini terena, a u šansi se ponovo nađao Atzili. Završio je akciju šutem sa dvadesetak metara, ali je Šćešni intervenisao i izbacio loptu u korner.

Imao je gost tri kornera u kratkom vremenskom periodu, ali ozbiljna šansa nije viđena ni do 20. minuta. Dodatni problemi za Alegrija viđeni su u 24. minutu kada se povredio Anhel di Marija. Argentinac se uhvatio za zadnju ložu, pa je morao van terena, a zamenio ga je Arkadijuš Milik, koji je pridružio Dušanu Vlahoviću u napadu.

EPA-EFE/ABIR SULTAN

David je u 29. minutu tražio penal za Makabi, ali je ruka Danijelea Ruganija bila u priordnom položaju, što je potvrdio i VAR.

Ubrzo nakon toga Atzili se našao u novoj šansi. Korno je opet centirao, a ofanzivac Makabija je uhvatio volej koji je završio tik pored stative.

Juventus nije uspeo da se spase i drugog gola Makabija u prvom poluvremenu. Pjero je povukao loptu kroz sredinu, odložio je na desnu stranu, a tamo je bio Atzili. Najpre je primirio loptu, a onda se namestio i pogodio gornji desni ugao u 42. minutu.

Do kraja prvog dela, šansu da smanji vođstvo Makabija imao je Vlahović, ali je njegov šut glavom odbranio golman Makabija. Lopta se tada odbila do Milika, koji se spetljao, pa je Juventus na pauzu otišao sa dva gola minusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom drugog dela Filip Kostić je dobio šansu, ali je više puta tokom 45 minuta menjao poziciju na terenu. Bio je na levom krilu, beku, u sredini…

Rabio je u 48. minutu probio po levoj strani, ali ga je stigao Lavi i u poslednjem momentu intervenisao i izbacio loptu u korner.

Juventus je najbolju šansu u drugom delu imao Danijele Rugani u 54. minutu. Kvadrado je izveo korner, Rugani je visoko skočio i uputio kvalitetan udarac glavom. Golman Makabija se bacio, u poslednjem trenutku reagovao i izbio loptu u novi korner nakon kog nije bilo opasnosti.

Makabi je pokušao kontrama da stigne do trećeg gola, Juventus je ostaljao previše prostora na sredini, ali kazna ipak nije stigla.

Tražili su igrači „stare dame“ penal kada je Kvadrado pao u kaznenom prostoru domaćina, ali je sudija odmahnuo rukom i rekao da intenitet nije dovoljno jak za faul.

Poslednju pravu šansu za italijanski tim imao je Kvadrado u 81. minutu, ali je golman Koen odbranio. Makabi je imao izglednu priliku preko rezerviste Saka, ali je lopta otišla pored gola.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i Makabi je stigao do prve pobede u Ligi šampiona. Tim iz Haife sada ima isto bodova kao Juventus (3), dok PSŽ i Benfika imaju po sedam uz utakmicu manje.


GRUPA H, rezultati 4. kola:

Makabi – Juventus 2:0 (2:0)

(Atzili 7, 42)

PSŽ – Benika 21.00


Makabi Haifa – Juventus 2:0

(Atzili 7, 42)

Stadion: Sami Ofer, Haifa, Izrael. Sudija: A. Lahoz.

Makabi: Koen, Korno (od 71. Menaem), Goldberg, Batubinsika, Sundgren, Šeri, Mohamed (od 86. Rukavicija), Lavi, David, Pjero (od 86. Čibota), Atzili (od 66. Sek). Trener: B Bakar.

Juventus: Šćešni, Danilo (od 68. Kean), Bonuči, Rugani, Aleks Sandro (od 74. Mireti), Kvadrado, Paredes (od 46. Kostić), Rabio, Mekeni (od 46. Lokateli), Di Marija (od 24. Milik), Vlahović. Trener: M. Alegri.


Fudbaleri Kopenhagena priredili su iznenađenje, pošto su remizirali sa Mančester sitijem rezultatom 0:0.

Siti je tako prekinuo niz od šest uzastopnih pobeda, a kao tragičar na ovom meču ostaće upamćen Rijad Marez.

Alžirski reprezentativac je najpre igrao rukom u 11. minutu kada je Rodri postigao prelep gol, koji je nakon sugestije VAR-a poništen.

Imao je Marez priliku da se iskupi u 25. minutu, ali je promašio penal, a tu nije bio kraj problemima za „građana“.

(Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP)

U 30. minutu levi bek Serhio Gomez dobio je direktan crveni karton, pa je Marez napustio igru, a šansu dobio Ruben Dijaš.

Ništa od pomenutog nije bilo dovoljno Kopenhagenu kako bi preuzeo inicijativu, a Kevin De Brujne i Žoao Kanselo imali su ak i šanse da donesu Sitiju sva tri boda u drugom poluvremenu.

Kako se to nije desilo, Siti je dobio samo bod i ostaće prvi nakon ovog kola, pošto ima ukupno deset bodova. Dortmund sa utakmicom manje ima šest, Sevilja je tek na jednom, dok je Kopenhagen upisao drugi bod i trenutno je na začelju, ali bi mogao da izbori plasman u Ligu Evrope.


Kopenhagen – Mančester siti 0:0

Stadion: Parken, Kopenhagen, Danska. Sudije: Soareš Dijaš.

Kopenhagen: Grabara, Boilesen, Koholava, Lund Jensen, Kristansen, Lerager, Stamenić, Jelert, Darami, Haraldson, Klaeson. Trener: J. Nistrup.

Mančester siti: Ederson, Kanselo, Akandži, Laport, Gomez, De Brujne, Rodri, Gundogan, Marez (od 33. Dijaš), Griliš, Alvarez. Trener: P. Gvardiola.


Grupa G, 4. kolo, rezultati:

Kopenhagen – Mančester siti 0:0

Borusija Dortmund – Sevilja 21.00

Makabi Haifa - Juventus 2:0; Kopenhagen - Mančester siti 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare