AP Photo/Luca Bruno

Zanimljivo veče u Ligi šampiona

Fudbaleri Čelsija pobedili su Milan sa 2:0 u Italiji u meču četvrtog kola grupne faze Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Ključni momenat na meču dogodio se u 18. minutu kada je Fikajo Tomori povukao Mejsona Maunta u svom šesnestercu, skrivio penal i dobio crveni karton.

Žoržinjo je penal pretvorio u gol, a konačan rezultat postavio je Pjer Emerik Obamejang u 34. minutu nakon asistencije Mejsona Munta na malom prostoru.

Čelsi je ovom pobedom skočio na prvo mesto na tabeli sa sedam bodova, Milan je ostao na četiri, koliko ima i Dinamo iz Zagreba, koji je remizirao sa Salzburgom 1:1 na svom terenu. Salzburg, za koji nastupa i srpski reprezentativac Strahinja Pavlović, trenutno je drugi u toj grupi sa šest poena.

Na startu utakmice između Milana i Čelsija nije bilo previše uzbuđenja, a u 18. minutu je crveno karton izazvao pravu pometnju u redovima domaćina.

Londonski tim je poveo golom Žoržinja koji je loptu poslao na jednu a golmana na drugu stranu.

AP Photo/Antonio Calanni

Naredna šansa za Čelsi viđena je već u 24. minutu kada je Rahim Sterling bio u povoljnoj poziciji, ali je Tatarušanu otklonio opasnost.

Olivije Žiru je imao priliku da donese svom timu izjednačenje, nakon centaršuta Brahima Dijaza je ostao sam na nekih sedam metara od gola, ali nije pogodio ni okvir istog.

Milan je imao šansu i preko Tea Ernandeza u 31. minutu, ali je njegov slobodnjak završio na tribinama.

Tri minuta kasnije Obamejang je krunisao sjajnu kombinaciju golom i pitanje pobednika bilo je praktično rešeno.

Do kraja prvog dela šansu je imao i Maunt i to slabijom levom nogom, ali je Tatarušanu spasao svoj gol i poslao loptu u korner.

AP Photo/Antonio Calanni

Drugo poluvreme počelo je šansom za Konora Galagera koji je dobio upotrebljiv pas u prostor, zaobišao golmana, ali pogodio samo spoljni deo mreže.

Tatarušanu je odbranio i nezgodan šut u 54. minutu, kada se sa distance okušao Mateo Kovačić a loptu ka golu skrenuo Obamejang.

Čelsi je imao još dve izgledne prilike da postigne treći gol, dok je Milan bio u podređenom položaju, te nije bio ni blizu počasnog gola.

U drugom meču u istoj grupi Dinamo i Salzburg su podelili bodove rezultatom 1:1 u Zagrebu.

Benjamin Šeško je asistirao za gol, a Nikolas Sajvald je doveo Salzburg u vođstvo protiv Dinama već u 12. minutu.

Bruno Petković je nedugo zatim doneo izjednačenje, ali je njegov gol poništen zbog prethodno naprevljenog faula.

Ipak, Dinamo je stigao do izjednačenja preko Roberta Ljubičića u 40. minutu. Krilni igrač domaćeg tima je jako šutirao sa ivice šesnaesterca, a loptu je u gol skrenuo Strahinja Pavlvoića koji je prevario svog golmana.

U drugom poluvremenu oba tima su imala veliki broj šansi (ukupno 20 šuteva u tom delu utakmice), ali nije viđen treći gol na meču.

Standings provided by Sofascore


Milan – Čelsi 0:2

(Žoržinjo 21, Obamejang 34)

Stadion: San Siro, Milano, Italija. Sudija: D. Sibert.

Milan: Tatarušanu, Ernandez, Tomori (crveni karton u 18. minutu), Gabia, Kalulu, Benaser, Tonali, Krunić, Leao, Žiru, Diaz (od 37. Dest). Trener: Stefano Pioli.

Čelsi: Kepa, Šaloba, Silva, Kulibali, Džejms, Kovačić, Žoržinjo, Čilvel, Sterling, Maunt, Obamejang. Trener: Grem Poter.


Grupa E, rezultati 4. kola

Milan – Čelsi 0:2 (0:2)

(Žoržinjo 21, Obamejang 34)

Dinamo – Salzburg 1:1 (1:1)

(Ljubičić 40 – Sajvald 12)

Milan - Čelsi 0:2; Dinamo - Salzburg 1:1; Borusija Dortmund - Sevilja 1:1; Seltik - Lajpcig 0:2; PSŽ - Benfika 1:1; Šahtjor - Real Madrid 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar