Aleks Ferguson i Kristijano Ronaldo
Aleks Ferguson i Kristijano Ronaldo; Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Ser Aleks Ferguson je za mnoge najbolji trener u istoriji fudbala. Čovek koji je 20 godina uspevao da jedan klub drži na najvišem nivou i to tako što je bio spreman da poruši ono što nije valjalo i ponovo to izgradi.

Uveo je novo značenje transformacije jedne ekipe tokom godina i za 27 godina je osvojio čak 13 titula šampiona, dva puta je podigao trofej Lige šampiona i devet puta kupove u Engleskoj.

Odlučio je 2013. godine da mu je dosta fudbala nakon što je Mančester junajted poslednji put odveo do titule prvaka Premijer lige.

Od tada „crveni đavoli“ ne uspevaju da isplivaju, ne uspevaju da se umešaju u borbu za sam vrh, a osvojili su samo tri velika trofeja u devet godina.

Ipak, sve je moglo da bude potpuno drugačije. Barem tako tvrdi Patris Evra. Sve bi bilo u redu da je Uprava kluba odlučila da posluša škotskog stručnjaka.

Evra je u razgovoru za „Betfair“ otrkio detalje iz te 2013. godine.

„Dve nedelje pre kraja prvenstva 2013. godine, sećam se da mi je Ferguson došao i rekao ‘Patris, vidim da mediji pišu da ću otići. Ali veruj mi, biću ovde još deset godina’. Ferguson mi je rekao da moramo opet da osvojimo Ligu šampiona i da mu za to trebaju dva igrača: Kristijano Ronaldo, koji je tada bio u Realu i Garet Bejl. Trebalo mu je oko 200 miliona funti, ali upravni odbor Uniteda nije se složio s tim“, rekao je Francuz i tako pojasnio kako je sve moglo da bude znatno drugačije.

Uostalom upravo je sa ovim dvojcem Real osvojio tri uzastopne titule u Ligi šampiona…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar