Foto: Tanjug/AP

Čitave sezone čekali smo finale Lige šampiona i sada je došao taj dan gde će Borusija iz Dortmunda i Real Madrid odmeriti snage na čuvenom "Vembliju".

Finale koje ima dva narativa: Najlepša fudbalska priča ili dominacija koja će se nastaviti.

PrvI se vezuje za Marka Rojsa, kapitena „milionera“ koji će odigrati poslednju utakmicu u dresu Borusije baš protiv Reala. Ukoliko dođe do trofeja biće to najlepši kraj karijere u Dortmundu legende koja je obeležila prethodnu deceniju nemačkog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je raznih problema sa povredama, mučio se da ostane zdrav, ali je na kraju sve došlo na svoje iako niko nije očekivao da se Borusija nađe u finalu.

Nije imao lak put Dortmund do finala. U grupi smrti igrali su sa Njukaslom, Milanom i PSŽ-om. Padali su redom velikani poput PSV-a, PSŽ-a i Atletiko Madrida, a sada je u finalu ostao samo još Real Madrid. Iako su Madriđani favoriti po prognozama stručnjaka, nešto se pitaju i fudbaleri Borusije.

Dortmundu će ovo biti tek treće finale u istoriji kluba, a samo su jednom bili šampioni Evrope.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Real je u nokaut fazi redom pobeđivao Lajpcig, Mančester siti i Bajern nakon velike drame, te je ponovo kroz veoma težak žreb stigao do finala.

Kada pogledate vitrinu „kraljevskog kluba“, možete lako da doneste zaključak da Real Madrid fudbal igra na nestvaran način.

Toliki broj osvojenih titula i trofej La lige ove sezone čini ih blagim favoritima protiv Borusije Dortmund.

Ni jedan ni drugi tim ne moraju da brinu za kvalifikacije za Ligu šampiona, jer će se u istu sledeće sezone plasirati direktno, a do tada nam ostaje da uživamo u trileru koji će nam prirediti u jako kratkom periodu.

„Naša opsesija je da damo svoj maksimum, kao što smo radili cele sezone. Ponekad se stvari ne dešavaju kako biste želeli. Osvajanje Lige šampiona je veoma važno i mislim da već sad možemo da kažemo da je ova sezona bila uspešna, šta god da se desi sutra“, rekao je Karlo Ančeloti, trener Real Madrida.

„Nismo bili favoriti ni protiv Atletiko Madrida, niti protiv Pari Sen Žermena. Bilo bi smelo da govorim o slabostima Reala kao trener Borusije. Ima stvari u njihovoj igri koje manje vole, i u ofanzivi i u defanzivi“, rekao je Edin Terzić, trener Borusije.

Fudbaler Dortmunda Džulijan Brant je rekao da nema „ništa veće“ ako se gleda istorija, od Real Madrida u Ligi šampiona.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

„Real Madrid je ultimativni protivnik. Ako gledamo njihovu istoriju, nema ništa veće u Ligi šampiona. Ali ako ne verujemo da možemo da pobedimo, mogli smo da ostanemo u Dortmundu“, rekao je Brant.

Veliku ulogu igraće i Džud Belingem, momak koji će u svojoj zemlji pokušati da postane šampion Evrope.

„Želimo da povedemo ako je moguće, ali pokazali smo ranije da se borimo i verujemo do kraja i kada stvari ne idu dobro. Sposobni smo preokrenuti situaciju. Važno je zadržati taj mentalitet“, rekao je Luka Modrić, vezista Reala.

Sitnice će odlučiti i jasno je da nešto veće iskustvo starijih fudbalera Borusije može da pomogne mlađim asovima.

BONUS VIDEO Gol Srbije za 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar