Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman svestan je koliko je predstojeća nedelja važna.

Ataman u njoj igra protiv Real Madrida i Partizana, s tim što je Real daleko iznad, a sa Partizanom je realnije da se bori za Top 8 Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Efes dolazi posle evroligaškog poraza od Crvene zvezde i Makabija iz Tel Aviva, čime je sebi otežao posao u borbi za Top 8 jer ima 13 pobeda i 14 poraza na desetom mestu.

Rodrig Buboa se povredio na meču sa Zvezdom, ali sada igraju Vasilije Micić i Šejn Larkin.

„Bili smo mentalno i fizički iscrpljeni posle teškog poraza od Makabija. Moramo da postižemo više poena, ne možemo da dajemo koševa koliko bismo hteli. Prvi faktor je što naši bekovi nisu u ritmu. Vasilije Micić nam je dao priliku da se ponadamo da će biti spreman za bitne mečeve koji dolaze. Koristili smo ga danas kako bi što pre ušao u što bolju formu. Ilajdža Brajant i Šejn Larkin su takođe odigrali odlično“, rekao je Ataman u nedelju.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Tada je njegov tim u turskom prvenstvu pobedio ekipu Bahčešehira sa 73:62, a Micić, koji protiv Zvezde nije igrao, sada je upisao 13 poena. Larkin je imao 17, a Brajant 33.

Ataman, koji je na utakmici sa Zvezdom napravio skandal, bio je izbačen, a onda se nije pojavio na konferenciji za medije, sada je u prvi plan stavio Partizan, ali i povredu Buboe.

„Čini se da će teško biti na terenu u utorak kada budemo igrali sa Realom. Važna nedelja, još ništa nije izgubljeno. Imamo još pet utakmica na domaćem parketu. Zato želimo da pobedimo Real Madrid i da u dobrom duhu dočekamo najvažniji meč sa Partizanom“, objasnio je Ataman.

Efes igra sa Partizanom 16. marta od 18 sati i 30 minuta u „Sinan Erdem domu“, a Partizan je u prvom meču slavio sa 82:79 i trenutno ima 15 pobeda i 13 poraza na sedmom mestu Evrolige.

BONUS VIDEO: Omraženi Ergin Ataman izazvao haos u Pioniru, navijači besneli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar