Foto: Shutterstock

Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) istražuje da li konzumacija krastavaca dovela do porasta slučajeva salmonele širom zemlje, pri čemu su hospitalizovane 54 osobe. Agencija je u sredu saopštila kako podaci ukazuju da bi "zaraženi" krastavci mogli biti uzrok 162 zaraze salmonelom. Do sada nije zabeležen nijedan smrtni slučaj.

Proizvođač krastavaca koji je pod istragom navodi da je povukao proizvode iz prodavnica. „Prioritet nam je sigurnost kupaca. Dok čekamo rezultate testiranja za naš povučeni proizvod, imamo stalnu komunikaciju sa zdravstvenim vlastima“, saopštila je firma Fresh Start Produce sa sedištem na Floridi, a prenosi NBC News.

Foto: Shutterstock

Vlasti su u nekim testiranim krastavcima kompanije pronašle salmonelu, zbog čega su proizvodi povučeni sa polica. U toku su dalja testiranja kako bi se utvrdilo da li se radi o istom soju salmonele od kojeg oboljevaju građani.

FDA i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) takođe istražuju izbijanje infekcije salmonelom Braenderup, sa 158 slučajeva u 23 države, za koje je FDA rekla da bi mogle biti povezane. „Dve epidemije dele nekoliko sličnosti, uključujući gde i kada su se bolesti pojavile te demografiju obolelih“, navodi FDA.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar