Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Ovo čak ni u Bugarskoj nema".

Nama verovatno ništa više nije čudno, ali da nemamo dodire sa raznim strancima koji žive ovde ili su tu na neko vreme, tek kad oni krenu da se sablažnjavaju na nešto što mi uzimamo zdravo za gotovo, skontamo gde i kako živimo.

Na jednom od novogodšnjih vašara i sajmova koje sad imamo svuda po gradu, jedna korisnica TikToka, koja očigledno nije odavde začudila se što pored svih štandova sa novogodšnjim ukrasima, deda mrazovima, kao i kolačima i kuvanim vinom, postoji i štand za cigarete.

„Pretpostavljam da je Srbija jedina zemlja u kojoj na božićnom marketu postoji štand sa cigaretama“ napisala je @iamdronegirl, na čijem nalogu možete da vidite lepote Balkana.

@iamdronegirl Serbians’ appreciation of smoking is legendary 😁 #balkantiktok #balkanfyp #serbia ♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! - Dean Martin

Ipak, ljudi ispod u komentarima su rešili malo da se zezaju, a malo da budu ozbiljni.

„Ipak su elektronske, što znači da su za decu“; „Bilo bi super kad bi imali praznične cigarete“; „U Sarajevu prodaju suvo meso i sudžuk“, „Ovo čak ni u Bugarskoj nema“; „Neko će za poklon od Deda mraza dobiti rak pluća“, samo su neki od komentara.

Inače su cigarete i duvanski dim u zatvorenim prostorima su ono što stranci prvo primete kad se zadrže malo kod nas.

Pročitajte još:

***

Bonus video: Postavljena novogodišnja jelka od 83.000 evra na Trgu republike u Beogradu