Razlog zbog kog se najprljaviji čovek na svetu nije tuširao 65 godina

Podeli:
najprljaviji čovek na svetu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Amu Hadži, 83-godišnji Iranac, nezvanično je najprljaviji čovek na svetu jer se nije kupao 65 godina. Razlog za to je – njegov strah od vode, ali i ljubavni jadi.

Hadži veruje da će se razboleti ako se okupa i zbog tog uverenja on se nije kupao više od šest decenija.

Ono što većini sveta deluje nezamislivo, njemu je svakodnevica – živi u iranskoj pustinji i hrani se mesom uginulih životinja. Zato kažu neki da bi bio zvezda emisije o preživljavanju sa čuvenim Berom Grilsom.

najprljaviji čovek na svetu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

S druge strane, on gleda da iole brine o zdravlju, pa pije dosta vode – čak oko pet litara dnevno. Doduše, iz zarđale konzerve.

Voli i da puši, s tim što, kad mu nestane cigareta koje mu neko udeli, iz lule udiše suvu kravlju balegu.

najprljaviji čovek na svetu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Hadži nema dom, već luta u blizini izolovanog sela Dezga u južnoj iranskoj provinciji Fars i živi u rupama napravljenim u pustinji izvan sela. Iako su mu seljani sagradili kolibu, on je odlučio da tu ne živi, samo se povremeno po potrebi sakrije u nju.

Pročitajte još:

A zašto Amu živi tako, šta ga je nateralo na život bez osnovnih higijenskih uslova, skoro bez ikakvog dodira sa civilizacijom?

Meštani veruju da je slomljeno srce razlog što je Amu Hadži izabrao takav način života. On je navodno doživeo ljubavni brodolom u mladosti, te od tuge završio kako je završio.

Međutim, on još uvek nije odustao i želi da pronađe ljubav, pišu na sajtu BusinessToday.In.

Na tom svom putu, on se gotovo stopio sa svojim okruženjem, pa mu je koža iste boje kao i zemlja oko njega. Lokalci čak kažu da ga ponekad pomešaju sa većim kamenom ili stenom kad leži miran.

najprljaviji čovek na svetu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

I tako, bez brige o udobnosti, mirišljavom tušu, raznovrsnoj hrani, Hadži živi svojim nomadskim životom, koji mu je, izgleda, drag.

najprljaviji čovek na svetu
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Pitanje je samo, ako nađe tu ljubav koju traži, koliko će njoj to sve biti primamljivo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar