Foto:Screenshot/TikTok/iva_pink_

Šareno, nema šta.

Iva je otišla na Aljasku da radi, a na TikToku redovno deli korisne informacije i detalje iz svog života tamo. Nakon što je iznenadila svoje pratioce snimcima smeštaja,  pokazala je i „kako se hrane sezonski radnici iz Srbije na privremenom radu na Aljasci u fabrici ribe“.

Snimak doručka postao je viralan, a u njemu Iva objašnjava da je taj obrok manje raznovrstan od ručka i večere, za koje dobijaju nedeljni jelovnik. Doručak je, kaže, uglavnom isti svakog dana, i ponuda nam je poznata. Ipak, u Srbiji se neka od tih jela baš retko jedu ujutru.

„U prvom delu su krompirići, u drugom američke palačinke, u trećem riža pošto ima dosta Filipinaca, u četvrtom delu je neka piletina rolovana koja je bila za večeru i u poslednjem delu su kobasice i američka ona slaninica prepečena koja je zaista odlična“, kaže Iva dok snima jelo po jelo.

Za slučaj da se neko zabrinuo što nema jaja, napominje da se u posebnom delu mogu poručiti jaja na oko, kajgana ili omlet s dodacima po želji (šunka, luk, sir). Takođe, nije snimila deo u kojem je posluženo voće, džem, puter, voćni jogurt, a uvek je, kaže, tu i nekoliko vrsta pahuljica, mleko, kafa, čaj, sokovi…

U jednom od narednih videa Iva je predstavila i večeru.

„Ovo je bila jedna od večera koja se dešava u toku radnog vremena, imamo samo 30 minuta da stignemo da večeramo i vratimo se na posao“, navela je „U ovom zemljinom sudu nalaze se lepinje koje su identične kao ono kada mi kupimo giros. U drugom delu nalazi se jagnjeći giros i svinjetina seckana na kockice i gotovo je nemoguće urolati, lepinja je baš deblja. U trećem delu nalazi se krompir, onako spiralan, zaista je ukusan. U četvrtom delu nalazi se obična riža, a mislim da je u poslednjem bio neki sos“, rekla je Iva u videu.

Pročitajte još:

U drugom delu uvek ima pomfrita, pohovane ribe i burgera. „To možete uzeti i za večeru i za ručak, sem petkom kada je vege ishrana, tad jedino ima vege burgera“, otkriva Iva.

„Kada imamo ovako nešto kao giros ili neko pečenje, tako nešto od mesa, onda obično imamo i sezonske salate. Paradajz, krastavac, zelena salata, i ovde je nešto između pavlake i sira što možemo staviti kao namaz. Kad je meksička kuhinja tad budu i takosi i svašta nešto. Ovo je salad bar i možete videti šta imamo od salata – zelena salata, salata sa jajima, salata s morskim plodovima“, niže Iva, koja je ovog puta izabrala salatu sa jajima da proba

„Nije mi se dopala, ali bože moj ima toliko drugih lepih salata. Imamo par minuta za obrok i vraćamo se na posao“, rekla je ona.

Njenim pratiocima jelovnik je ok, mada mnogima nije jasno zašto tako malo vremena imaju za večeru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare