Pasulj
Pasulj; Foto: Radu Bercan / Alamy / Alamy / Profimedia

Kolumnista Guardiana podelio je svoj recept za svoju (vegansku) verziju srpskog čorbastog pasulja koja je postala hit u društvu njegove ćerke.

TV voditelj i kolumnista Guardiana Adrian Čajls pohvalio se da mu je ćerka po odlasku na fakultet tražila recept za „onu stvar od pasulja“ koju pravi. Ispostavilo se da je to prilagođena varijanta čorbastog pasulja koji se pravi u svakoj kući u Srbiji.

„Ovo jelo je bio moj slabašan pokušaj srpskog jela, ukusne čorbe od pasulja. Međutim, prava stvar ima dosta dimljenog mesa, a moja verzija je bila bez mesa, jeres za koju sam siguran da bi me u Beogradu vezali za stolicu i spustili u Dunav. Ali to bi bila cena koju vredi platiti, jer mogu da vam kažem da je recept skoro postalo viralan među njenom grupom prijatelja na fakultetu. Dobijala je poruke od stranaca sa pitanjem kako da napravi „pasulj njenog oca“. Mojoj radosti nije bilo granica“, priznao je Čajls.

Pročitajte još:

Dao je i svoj recept.

Prvo treba iseckati tri krupnije glavice crnog luka i jedan ceo beli luk, pa propržiti na ulju. Dodajte seckani čili, ako želite. Zatim stavite oceđen pasulj iz tri vode. I još malo ulja. I konzervu seckanog paradajza i malo veganskog (ili ne) čoriza (kobasica). Kuvajte na šporetu ili u rerni oko 40 minuta, začinite solju, biberom i dimljenom paprikom.

„Sramotno jednostavno? Da. Da li me briga? Ne. Trijumf je trijumf.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare