Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma fantastike
Nagrada Koskar Foto: Daniela Radojković

Festival srpskog filma fantastike, koji će biti održan u Beogradu od 29. septembra do 1. oktobra 2024. godine u Dvorani Kulturnog centra Beograda, raspisao je konkurs za prijavu filmova koji će se takmičiti za nagradu "Koskar", a koja se dodeljuje za najbolje kratke filmove iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i sveta, saopštio je organizator, udruženje Mladi kadrovi.

Na konkursu će biti uzeti u obzir filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta. Rok za slanje radova je 15. avgust, uz obavezne engleske titlove.

Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma fantastike
Festival srpskog filma fantastike Foto: Promo

Nagrada „Koskar“ se u srpskoj selekciji dodeljuje u tri kategorije: najbolji film, najbolja režija i najbolji scenario, a po jedan „Koskar“ se dodeljuje najboljem filmu iz regiona bivše Jugoslavije i filmu iz drugih zemalja sveta.

Novina ove godine je uvođenje posebnog, malog „Koskara“ za filmove omladinaca iz Srbije, čiji tvorci imaju manje od 18 godina.

Filmovi koji se takmiče za nagradu treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični). Celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za ovu nagradu, ali će biti prikazani u off programu Festivala.

Konkurs za prijavu filmova na 18. Festival srpskog filma fantastike
Nagrada Koskar Foto: Daniela Radojković

Filmove treba slati putem WeTransfera, Google Drivea ili onlajn skrinera na mejl festivala: [email protected], a veličina fajla ne sme prelaziti 2GB.

Bonus video: Andrej Šepetkovski – glumac u „SLUŽBI“ pisanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar