Izložba "Šta ako naslikam ljubav" Alene Gojak Foto:Promo/Galerija Singidunum

Izložba "Šta ako naslikam ljubav ?" Alene Gojak biće otvorena u petak, 22. marta u 19 časova, u galeriji “Singidunum”.

Ovo je drugo predstavljanje sarajevske slikarke beogradskoj publici. Izložbu će otvoriti glumac Đorđe Galić i muzičari Vera Luković i profesor Filip Živanović.

Izložba „Šta ako naslikam ljubav“ Alene Gojak Foto:Promo/Galerija Singidunum

“Šta ako naslikam ljubav? Hoću li u tebi probuditi radost? Hoću li ti pokrenuti maštu, odlediti smrznuto more, doprijeti do tajnog kutka bića u kojem drijemaju sreća i mir?”, pita se Alena Gojak i dodaje:

„Dok slikam, ja pišem. Pevam i pišem priče o sebi, o tebi, o nama. Jakim bojama pišem o ljubavi i prizivam sreću. Slikam čežnju, pevam o ljubavi.Sve slike odišu njome i bude maštu, bude radost i dobre emocije, Ako naslikam ljubav? Hoćes li je prepoznati? Ona nam je bliska, živi u nama, ona je naša nasušna potreba, ontološka datost, samo je na trenutak zaboravimo usred svih negativnih, otrovnih informacija kojima nas svakodnevno zatrpavaju. Ona nema boju, ona nema naciju. Slikam radost i tako teram tamu zauvek iz nas.“

Izložba „Šta ako naslikam ljubav“ Alene Gojak Foto:Promo/Galerija Singidunum

Alena Gojak rođena je 1983. u Sarajevu. Završila je tradicionalno folk slikarstvo u Indiji. Od 2005. imala je deset samostalnih i više kolektivnih izložbi kako u regionu, tako i u inostranstvu. Mnoge organizacije dodjeljuju njene slike kao nagrade za određena postignuća u pojedinim područjima. Godine 2017. slike su joj odabrane u snažnoj konkurenciji i već duži niz godina za simbolične nagrade UN-a osobitim pojedincima koji su se istaknuli nekim činom hrabrosti.

Izložba „Šta ako naslikam ljubav“ Alene Gojak Foto:Promo/Galerija Singidunum

Ostvarila je saradnju s mnogim važnim institucijama, i u svojoj zemlji i u svetu (UN, UNDP, Mreža za izgradnju mira, Novak Đokovic fondacija). Sarađivala je u projektima UNDP-a koji promiču zaštitu planeta Zemlje. Osim slikarstvom i scenografijom bavi se dizajnom i ilustrovanjem knjiga za decu.

Izložba je otvorena do 2. aprila 2024. godine.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare