Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

U četvrtak uveče, na drugoj večeri Filmskog festivala u Veneciji, sve oči bile su uprte u ekran tokom projekcije filma Ferari, koji je zaradio ovacije, piše "Varajeti".

Prepuna sala pozdravila je film „Ferari“ šestominutnim ovacijama, dok je Adam Drajver zasuzio i reditelj filma Majkl Man mu je pomogao da ustane kako bi dobio zasluženi aplauz.

Ovaj film je među glavnim adutima ovogodišnjeg izdanja Filmskog festivala u Veneciji i Adam Drajver je jedno od najvećih imena u ovom gradu.

Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Sipa Press / Profimedia

On je privukao puno fanova koji su tražili autogram, a isti slučaj je bio i sa njegovim kolegom iz filma Patrikom Dempsijem, kome su tražili da potpiše slika i postere iz serije „Grey’s Anatomy“.

Najveći broj zvezda ne prisustvuje izdanju zbog aktuelnih štrajkova, ali glumcima iz filma Ferari dozvoljeno je da prisustvuju jer je u pitanju film nezavisne produkcije.

Uprkos tome, Penelope Kruz nije želela da prisustvuje da ne bi izgledalo kao da je protiv ovih štrajkova.

Film zasnovan na knjizi Broka Jejtsa „Enzo Ferrari: The Man and the Machine“ sniman je u Ferarijevom rodnom gradu Modeni i bavi se njegovom odlukom da sve nade položi u trku „Mile milja“.

Foto: Anna Maria Tinghino / – / Profimedia

Sve se to odigrava na leto 1957. kada je Enco na rubu bankrotstva, razvoda, a tu je i smrt sina.

Na dan premijere filma na festivalu, Adam Drajver našao se u fokusu javnosti jer je žustro branio „privremeni dogovor“ po kome je mogao da dođe i promoviše svoj film.

Bonus video: „Čuvari formule“ na Sarajevo film festivalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar