Foto: Miloš Cvetković

Izložba fotografija i promocija knjige "Moja Bosna" našeg poznatog fotoreportera Miloša Cvetkovića biće otvorena večeras u galeriji Endžio HAB u 18 časova.

„Ovo je knjiga o ratu u Bosni i Hercegovini, tj. onim njegovim delovima koje je Miloš Cvetković svojim fotografskim hodočašćima uspio obuhvatiti. Njegove fotografije pokrivaju razdoblje od 1992. do 1995. i to pre svega istočnu, zapadnu i centralnu Bosnu, ali u knjizi se nalazi i nekoliko fotografija iz Crne Gore i Hrvatske, gdje je dio ljudi iz Bosne i Hercegovine završio kao izbeglice, kao i Srbije, gde su završili kao zarobljenici. Ovo nije sveobuhvatna knjiga o ratu u Bosni, već pogled jednog ratnog fotografa koji je imao pristup samo jednoj strani u ratu“, zapisaće Slaven Rašković o Cvetkovićevoj fotomonografiji.

Koprivna 1993. Foto: Miloš Cvetković

Cvetković je poznati jugoslovenski i srpski fotoreporter koji se ovim poslom bavi još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka.

Osim u domaćim njegove fotografije su objavljivane i u najprestižnijim svetskim listovima i magazinima poput „Internešenl džerald tribjuna“, „Indipendenta“, „Dejli telegrafa“, „Vašington posta“, „Tajma“, „Njuzvika“…

Laureat je više prestižnih nagrada, imao je nekoliko samostalnih i bio je učesnik više grupnih izložbi.

Bonus video: Čari dobre fotografije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar