Foto:Taramount/Promo

Novi film Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" na redovnom je bioskopskom repertoaru, a ovo je osam činjenica koje možda niste znali o njemu...

– „Ubistva pod cvetnim mesecom” je triler zasnovan na istinitom događaju. U pitanju je jedan od najranijih slučajeva ubistva koje je istraživao FBI.

– Leonardo Dikaprio, Robert De Niro i Lili Gledston su naučili jezik Osejdža kako bi bili što realističniji u svom izvođenju.

– Iako su Martin Skorseze, Robert De Niro i Leonardo Dikaprio ukupno snimili 16 filmova, ovo je prvi put da se njih trojica udružuju na istom filmu, a publika širom sveta ima priliku, nakon 30 godina, da ponovo na velikom platnu, rame uz rame vidi dve glumačke legende. Prvi zajednički projekat Leonarda Dikaprija i Roberta De Nira bio je „Dečakov život“.

Foto:Taramount/Promo

– Mnogi od kostima koje ćete videti u filmu uključuju autentične delove odeće koje su oni doneli od kuće, a koji su pripadali njihovim bakama i dekama.

– Ovo je 21. saradnja Martina Skorsezea sa montažerkom Telmom Šunmejker. Njihova poslovna saradnja traje sedam decenija, a Telma je jedina žena koja je ikada dobila tri Oskara u kategoriji montaže („Razjareni bik“, „Avijatičar“ i „Dvostruka igra“).

Foto:Taramount/Promo

– Direktor fotografije filma, Rodrigo Prieto, radio je kao snimatelj za tri muzička spota za superzvezdu Tejlor Svift – „The Man“, „Cardigan“ i „Wilow“.

– Pol Tomas Anderson je za ovaj projekat Skorsezeu predložio Džeka Fiska, nakon što je sa njim sarađivao na filmu „Biće krvi“, koji se takođe dešava oko 1920. godine. Fisk gradi svoje setove od nule, umesto da snima na stejdževima ili koristi kompjuterski pravljene modele: i Hejlova kuća i Molina „seoska“ kuća izgrađene su od temelja.

– Lik koji igra Džesi Plemons, Tom Vajt, bio je pravi teksaški rendžer i jedan od jedinih FBI agenata kojem je Džej Edgar Huver dozvolio da nosi kaubojski šešir.

Bonus video: Domaći slikari radili na animiranom filmu „Seljaci“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare