Knjiga "Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru" Foto:Promo

Nova knjiga Nemanje Nikolića "Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru" objavljena je nedavno u izdanju kuće Dan.

Autor romana „Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije“ Nemanja Nikolić u novoj knjizi „Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru“ čitaocima predstavlja  još jednu uzbudljivu komediju.

Priča romana prati dve mlade porodice iz Beograda koje, u debelom zaostatku sa planiranjem letovanja, u poslednjem trenutku odlaze u idilično mesto na Kritu. Da li će uspeti da pobegnu od turista sa Balkana i sprijatelje se sa komšijama iz Finske? Ili će im, spletom okolnosti, baš svi planovi propasti, a oni se naći u situaciji da urade do juče nezamislivo? Koliko brzo smo spremni da promenimo mišljenje i odustanemo od svojih vrednosti u neplaniranim situacijama?

Knjiga „Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru“ Foto:Promo

I zašto to ponekad rade i oni koji se kunu u svoj pogled na svet, neka su od pitanja koja se provlače kroz roman.

Autor odgovara i na pitanja koliko daleko smo spremni da idemo da bismo dobili savršeno letovanje, da li su mirni Finci nužno bolje društvo na plaži od divljih Balkanaca i kakva je veza između Beograda i veselog kuvara iz Soluna koji je posebno naklonjen srpskim turistima.

Kroz neočekivane i urnebesne situacije Nemanja Nikolić u romanu „Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru“, vešto i komično dočarava kulturološke razlike između Juga i Severa Evrope, a zanimljivi akteri, atraktivan zaplet i sasvim neočekivan kraj ovu komediju čine savršenim štivom za čitanje u trenucima opuštanja, poručuju iz izdavačke kuće Dan.

Nemanja Nikolić je srpski pisac, novinar i konsultant iz oblasti komunikacija, a osnivač je i glavni i odgovorni urednik „Domino magazina“. Iako je studirao na Grupi za srpsku književnost sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu, stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste. Član je NUNS-a, a bavio se novinarstvom u štampanim i internet medijima, marketingom i odnosima sa javnošću, radeći i kao regionalni medijski koordinator Inicijative mladih za ljudska prava.

Bonus video: Letnja štiva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar