Foto: Promo

Mnogo mi je žao što “Elektra” nije odigrana, kako je planirano, jer glavna glumica Ana Bretšnajder, koja tu ulogu fantastično nosi, zbog bolesti je bila sprečena da dođe. Ipak, došli smo zbog poštovanja prema Festivalu pobednika festivala i odigrali “Pokondirenu tikvu”, rekla je za Nova.rs glumica i rediteljka obe ove predstave Olivera Viktorović Đurašković.

Tako je u znaku Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” protekao drugi dan 16. Festivala pobednika festivala u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Foto: Promo

Reč je o komediji Jovana Sterije Popovića, jednog od najboljih srpskih komediografa svih vremena, ujedno i osnivača srpske drame. Delo je objavljeno 1838. godine, a govori o udovici Femi, ženi koja je nakon smrti muža silom želela da se uspenje u društvu.

Predstavu je režirala Olivera Viktorović Đurašković, koja tumači i jednu od uloga. Pored nje u glumačkoj podeli su Nataša Petrović, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević Кostadinovski , Fuad Tabučić, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević.

– “Pokondirena tikva” je čista komedija koja se tiče svih nas, Feme su uvek među nama. Sterija i Nušić su uvek aktuelni i zato ne čudi što publika uvek divno reaguje na njihove drame – prokomentarisala je Viktorović – Đurašković, nakon aplauza kojim je nagrađen zaječarski ansambl.

Foto: Promo

Stručni žiri u sastavu –  Nada Blam, dramska umetnica, Nenad Todorović, pozorišni reditelj i Željko Hubač, dramski pisac, jeza glumca večeri je izabrao Nataša Petrović koja je oživela Femu. Plaketu joj je uručila Nada Blam.

Bonus video: Ovacije za ekipu filma „Čuvari formule“ 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar