Foto: Promo

Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 29. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Kao filmska ekskluziva, na festivalu će u nedelju, 1. oktobra u 20 časova biti prikazan film „Osam očiju“ (Eight Eyes) autora Ostina Dženingsa koji je sniman u Srbiji.

Radnja filma prati mladi par iz SAD koji turistički posećuje Beograd u nadi da će u stranoj sredini rešiti bračnu krizu. Nakon što upadnu na svadbu nepoznatim ljudima, par sreće ljubaznog, enigmatičnog Svetog Petra, koji ih ubrzo ubedi kako želi da im približi vrednosti Balkana.

Foto: Promo

Doprinos ostvarenju „Osam očiju“ dali su i dva domaća autora, Miroslav Lakobrija, direktor FSFF koji potpisuje specijalne efekte, a poseban pečat filmu dao je pisac, novinar i pravnik, suosnivač Festivala srpskog filma fantastike Jovan Ristić u ulozi ujaka Svetog Petra. Radnja se dešava u Srbiji i Makedoniji, a film je u celosti snimljen u Srbiji.

„U potpunosti snimljen na lokacijama u Srbiji i Makedoniji na 16mm filmskoj traci „Osam očiju“ se podjednako oslanja na istočnoevropsku žanrovsku kinematografiju i američke horor filmove iz 70-ih. Film je smešten među ruševine bivše Jugoslavije i njegovom nastanku značajno je doprinela i lokalna glumačka postava i ekipa uz čiju pomoć smo autentično prikazali okruženje u koje je ovaj film smešten“, navodi se u izjavi reditelja filma Ostina Dženingsa.

Foto: Promo

U takmičarskom programu 17. FSFF naći će se 27 filmova iz Srbije, regiona i sveta koji će se takmičiti za nagradu „Koskar“. Od ove godine uvedena je nova takmičarska selekcija „Fantastični klinci“ u okviru koje će se mladi autori do 17 godina takmičiti za priznanje „Mali Koskar“.

Bonus video: Priča o Predragu Preži Milinkoviću – Večiti epizodista srpskog i jugoslovenskog filma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar