Renault postaje potpuno električni brend, poznato i kada

Auto 17. jan. 202210:14
Podeli:
Megane, SUV, auto, automobil Renault
Foto: Renault

Nakon najavljene zabrane prodavanja automobila koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem u mnogim državama, ali i EU, mnogi brendovi se u potpunosti okreću elektrifikaciji. Poslednji u nizu je francuski Renault, čiji izvršni direktor je objavio da će ovaj brend u Evropi postati potpuno električni do 2030.

Luca de Meo, izvršni direktor francuskog proizvođača, saopštio je da će Renault prestati sa prodajom konvencionalnih automobila za osam godina.

Francuski brend se na ovaj način pridružio drugim proizvođačima kao što su Ford, Opel, Peugeot i mnogi drugi koji su već objavili da će do kraja dekade postati potpuno električni.

Luca de Meo je prošlog leta najavio da će 90 procenata game Renaulta biti elektrifikovano do 2030. godine, ali je sada promenio svoje mišljenje i izjavio da će svaki njihov automobil od 2030. biti na struju.

Ipak, Renault upravlja sa još nekoliko brendova i oni neće postati potpuno električni kada i modeli francuske kompanije. Dacia će postati potpuno električni brend u poslednjem mogućem trenutku, kako bi zadržala filozofiju „vrednost za novac“. Što se Lade tiče, ona će verovatno biti poslednji brend u okviru grupacije koji će postati električni, pre svega zbog karakteristika ruskog tržišta.

Kako bi ostvario svoj cilj, Renault će predstaviti najmanje četiri potpuno električna modela do 2025. Tu će biti novi Renault 5, kompaktni SUV, mali krosover i monovolumen. Oni će se u gami električnih vozila francuskog brenda pridružiti modelima Zoe i Megane E-Tech.

Bonus video: Puno toga po fer ceni - Vozili smo Renault Megane Grandcoupe

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar