Foto: Promo/Dacia

Rumunski brend u vlasništvu Renault Grupe više je fokusiran na održavanje niskih cena nego na kretanje prema elektrifikovanim pogonima. To znači da neće uvoditi hibridna i električna vozila sve dok to apsolutno ne budu morali usled pritiska evropskih regulativa.

„Pitanje nije tehničko, tu tehnologiju možemo da stavimo u svoje automobile, imamo tu hibridnu tehnologiju iz modela Clio i Captur, a možemo ih sutra staviti u Jogger ili Sandero“, rekao je Xavier Martinet, šef prodaje i marketinga brenda Dacia za AutoExpress.

To je više pitanje ekonomije, kaže on. Poslovni model rumunske kompanije uključuje ponudu vozila usmerenih na vrednost po najnižoj mogućoj ceni.

„Mislim da naši kupci zapravo ne traže određenu tehnologiju. Oni žele automobil koji ispunjava njihove potrebe i omogućava im da ga nabave po pravoj ceni. Dacia će se elektrifikovati kada to bude morala“, zaključio je Martinet.

Kako piše Revija HAK, mali krosover Spring Electric je prvi korak u tom smeru, ali sa svojom pristupačnom cenom i dalje je u skladu sa filozofijom jeftinih automobila koju praktikuje Dacia.

Bonus video: Najduža trolejbuska linija na svetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)