Imamo nove detalje o nasledniku Renault Kadjara

Auto 14. jan. 202210:44
Podeli:
Foto:Renault

Novi SUV francuske kompanije zvaće se Austral, a reč je o nasledniku aktuelnog Kadjara. Za najnoviji C-SUV u Renaultu kažu da je „elegantan i tehnološki napredan“. Zvanična premijera novog francuskog modela zakazana je za ovu godinu, a sasvim je moguće da će Austral ugledati svetlost dana već u prvom kvartalu 2022.

Dizajneri su zadržali osnovne karakteristike SUV-a (proporcije, odnose, prepuste, dimenzije točkova).

„Renault Austral spaja upečatljive elemente dizajna kako bi delovao dinamično i elegantno. Njegov kvalitet je vidljiv već na prvi pogled. Smanjili smo zazore na karoseriji i učinili je elegantnijom kako biste već pri prvom susretu sa automobilom stekli utisak kvaliteta.”, kaže Gilles Vidal, direktor dizajna za Renault.

Foto: Promo/Renault/Julien Delfosse / DPPI

Među upečatljivim stilskim obeležjima novog Renaulta Austral se izdvaja čista profilisana linija koja se proteže donjim delom karoserije i sliva prema prednjem kraju, zbog čega ostavlja utisak dinamičnosti.

Novi dizajnerski pristup i novi oblici predstavljaju udaljavanje od tradicionalnih i statičnih vodoravnih linija, postavljenih u ravni sa tlom.

Dva velika zadnja svetla u obliku slova C se stapaju sa središnjim logotipom. Dizajn prednjeg kraja u istoj meri privlači svetlima i detaljima na prednjoj masci. Svetla sa tehnologijom mikrooptičkih vlakana, kakva smo do sada mogli da vidimo samo kod Megane E-TECH Electric, su izrađena od pleksiglasa i sadrže linije i uzorke koji su urezani direktno u površinu i sam pleksiglas. Kada se uključe LED svetla, urezane linije kao da oživljavaju obasjane prepoznatljivim kristalnim sjajem.

Foto: Promo/Renault/Julien Delfosse / DPPI

Za sada je poznato da će Renault Austral pokretati novi trocilindarski motor zapremine 1.200 cm3 sa turbopunjačem koji razvija snagu od 130 KS pri 4500 o/min, dok pri 1.750 o/min razvija obrtni moment od 230 Nm. Više detalja o motorizaciji modela Austral pročitajte ovde.

Bonus video: Kako se Reanult Megane Grandcoupe pokazao na našem testu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar