Jeftiniji od očekivanog: Poznate cene za električni Renault Megane

Auto 20. dec 202110:12 > 11:16
Podeli:
Megane, SUV, auto, automobil Renault
Foto: Renault

Francuski proizvođač automobila saopštio je cene za kompaktni električni automobil čiji će glavni konkurenti biti Volkswagen ID.3 i Citroen e-C4, a ovaj dugoočekivani model Renaulta će im parirati i cenom.

Potpuno električni Megane E-Tech Electric će na francuskom tržištu imati početnu cenu od 35.200 evra za verziju sa 130 KS i baterijom kapaciteta 40 kWh u osnovnom paketu opreme, a ova cena će sa tamošnjim subvencijama od 6.000 evra pasti i ispod 30 hiljada.

Megane, SUV, auto, automobil Renault
Foto: Renault

Na drugom kraju spektra, verzija sa 220 KS i baterijom od 60 kWh i mogućnošću brzog punjenja u najvišem paketu opreme imaće cenu od 51.400 evra bez državnih subvencija. Renault dosta nade polaže u ovaj električni model, a aktuelni Megane koji je dostupan sa konvencionalnim pogonom i plug-in hibridom će ostati u ponudi tokom narednih nekoliko godina.

Megane, SUV, auto, automobil Renault
Foto: Renault

Poređenja radi, Volkswagen ID.3 u Francuskoj ima početnu cenu od 39.900 evra, dok Citroen e-C4 startuje od 35.600 evra, pa je sasvim moguće da će ovaj električni Renault napraviti pravi bum na tržištu.

Renault Megane E-Tech Electric će biti dostupan u tri paketa opreme: Equilibre, Techno i Iconic. Najveća razlika u verzijama biće baterijsko pakovanje, model sa slabijom baterijom kapaciteta 40 kWh ima domet od oko 300 km, dok će verzija sa baterijom od 60 kWh moći da pređe između 450 i 470 kilometara sa jednim punjenjem. Renault tvrdi da se 300 kilometara dometa može dobiti za 30 minuta punjenjem na brzom punjaču kapaciteta 130 kWh.

Megane, SUV, auto, automobil Renault
Foto: Renault

Ipak, veruje se da će najveći konkurent električnom Renault Meganu biti Tesla Model 3, jer najbolje opremljeni francuski kompakt ima sličnu cenu kao Model 3 sa nešto slabijom baterijom. Sve u svemu, Renault je pozitivno iznenadio sa cenom, a prvi primerci električnog Megana će kupcima biti isporučeni u prvom kvartalu 2022.

Bonus video: Kako se na našem testu pokazala najbrža Dacia ikada?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar