Vojislav Voja Brajović, predsednik UDUS-a Foto: Vesna Lalić

Glumac Voja Brajović pre skoro dve decenije suočio se sa teškom dijagnozom tumora na mozgu.

Popularni glumac prošao je kroz tešku fazu kada mu je pre skoro 20 godina dijagnostikovan tumor na mozgu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rešio je da se hrabro suoči sa ovim problemom, jer je to bila jedina opcija, pa je jedan dan igrao predstavu, a već sledeći otišao na operaciju mozga, prenosili su tada mediji.

Njegova najveća borba počela je kada je naš slavni glumac osetio da mu povremeno trne ruka. Prvo je to pokušao da ignoriše i pripiše premoru, ili da poveže sa nekim drugim simptomima, pa i preteranoj posvećenosti poslu. Međutim, počeo je da se javlja bol, a onda su simptomi postali učestali. Brajović je tada rešio da bude odgovoran prema sebi, pa je posetio lekara, piše „Hello“.

Kada su stigli rezultati i kada je saznao dijagnozu, doživeo je težak udarac. Saznao je da ima tumor na mozgu. Ono što je bilo olakšavajuće kod ove teške dijagnoze, bolest je otkrivena na samom početku, te da nije pokazivala znake ozbiljne progresije. Po mišljenju stručnjaka, jedna hirurška intervencija bila je dovoljna za potpuno izlečenje.

Voja Brajović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Naš glumac rešio je da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji, odnosno intervenciji.

Operacija je uspela, a Voja je počeo da se oporavlja. O zdravstvenom problemu nije mnogo govorio jer nije želeo da opterećuje kolege i prijatelje. Nakon operacije brzo je pušten iz bolnice, a ono što je posebno bilo zanimljivo, pre napuštanja ustanove želeo je da se sa stručnjacima posavetuje oko svoje ljubavi iz mladosti – boksa.

„Mogu li nazad u ring, Jokso“, pitao je lekara.

„Samo ti šibaj, Vojo, i ne osvrći se“, odgovorio je lekar, prenosi pomenuti medij.

Odmah posle operacije, već narednih dana njegove predstave bile su na repertoaru.

BONUS VIDEO: Top 5 najboljih glumačkih frajera Jugoslavije

Komentari

Svi komentari (0)