Voja Brajović o Gagi Nikoliću: Nikad se nismo posvađali

Film 11. mar. 202113:04
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević/Vesna Lalić

Na današnji dan pre tačno pet godina napustio nas je veliki Dragan Nikolić, glumac koji je iza sebe toliki trag ostavio, da je zahvaljujući svom delovanju postao besmrtan. Voja Brajović, njegov kolega, prijatelj i kum, u razgovoru za Nova.rs se prisetio velikog Gage, te istakao da za njega nikad neće moći da kaže da je pokojni.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smo na ‘Otpisanima’ sarađivali tri godine, ali smo se i pre toga znali i družili. No, posle uloga u ‘Otpisanima’, postali smo kumovi i zajedno smo igrali u Ateljeu 212. Bio je beskrajno duhovit. Nas dvojica se nikada nismo konfrontirali, niti posvađali, jer to nije bilo moguće sa takvim čovekom, kome je bila primarna sloboda i pravičnost“, priča Brajović za Nova.rs o svom prijatelju i kumu na petogodišnjicu njegove smrti.

Brajović se potom prisetio i Gagine supruge, legendarne Milene Dravić, koja nas je napustila pre tri godine.

„Evo, još pola godine i obeležavamo tri godine kako nema ni Milene, što mene baš pogađa. Ja nikada za Gagu neću reći da je pokojni, jer za mene to neće nikada biti. Iako je to prirodni osećaj, on je tu negde i sticajem okolnosti smo se razišli“, zaključuje glumac.

Podsetimo, dugogodišnje kolege, bliski prijatelji i članovi porodice Gage Nikolića okupili su se danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju kako bi mu održali pomen.

Među njim su bili njegovi prijatelji, sa kojima je često provodio vreme, ali i kolega Goran Sultanović.

Od porodice prisutna je bratanica njegove supruge, Verica Dravić, koja čuva sećanje i uspomenu na njega. Ona je zbog pomena doputovala u Beograd.

Potom je stigla i Gagina venčana kuma Seka Sablić donela je ružu na njegov grob.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar