Alek Boldvin
Alek Boldvin Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nedavno je protiv njega i zvanično podignuta optužnica, a u životu popularnog Boldvina to je još jedan skandal u nizu.

Slavni glumac Alek Boldvin proživljava najgore dane svog života zbog tragedije koju je nehotice izazvao tokom snimanja filma „Rust“ kada je iz pištolja, koji je trebalo da bude isključivo rekvizit napunjen „ćorcima“, slučajno usmrtio snimateljku Halinu Hačins (42) i teško ranio reditelja seta Žola Souzu.

#related-news_1

Nedavno je protiv njega i zvanično podignuta optužnica, a u životu popularnog Boldvina to je još jedan skandal u nizu.

Alek je svoj glumački put utabao osamdesetih godina nastupima u televizijskim sapunicama, da bi krajem decenije dobio nekoliko zapaženih glavnih uloga u holivudskim filmovima. Od početka 2000-ih viđamo ga uglavnom u karakternim ulogama, ali je na televiziji doživeo veliki uspeh ulogom Džeka Donegija u popularnom sitkomu „30 Rock“. Proslavile su ga i uloge u filmovima „Tramvaj zvani želja“ i „Perl Harbor“.

Osim po glumi, Boldvin je poznat i po braku sa Kim Besindžer, sa kojom se venčao 1990. godine i sa kojom je imao kćer Ajrlend, rođenu 1995. Brak je završen sa razvodom 2001. godine.

Svoj neodmereni karakter, pored neodmerenih izjava pokazivao je i u odnosu prema ženama, pa ga je tako bivša supruga Kim optuživala za zlostavljanje, što glumac nikad u životu nije porekao, već je tokom jedne svečane prilike dodele nagrada 2017. godine priznao da je žene „maltretirao, prezirao i ponižavao“.

Alek Boldvin i Kim Besindžer Foto:Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia

„Znate nisam se baš uvek tako ponašao prema ženama. Dešavalo se to povremeno. Jesam imao seksistički stav, potičem iz takve generacije i ne ponosim se time. Nisam na žene gledao na isti način kao i na muškarce u poslu i mislim da je krajnje vreme da se takav stav promeni“, rekao je Boldvin tom prilikom, a potom priznao da je ipak ponekad bio veoma grub prema svojoj nekadašnjoj saputnici i najstarijoj ćerki.

Boldvin se u žiži javnost našao i kada je „procurio“ snimak na kojem se čuje kako besno urla na ćerku Ajrlend, koja je rođena 1995. godine, nazivajući je „bezobraznom svinjom“. Iako je bitka za starateljstvo nad njom bila burna, sud je presudio da će Alek i Kim imati zajedničko starateljstvo.

Foto: EPA/MIKE NELSON

Njegove ispovesti i žalbe o tome da Kim ne poštuje odluku suda i da mu ne dozvoljava da vidi ćerku, bile su brojne. Ipak, Alek je vremenom uspeo da izgladi odnose sa ćerkom.

Osim toga, glumac je nekoliko puta imao problema sa policijom. Pre četiri godine uhapšen je posle svađe oko parking mesta ispred njegove kuće u Njujorku, nakon što je udario drugog vozača.

Ipak, glumac neukrotive prirode se 2012. godine skrasio i oženio Hilari Tomas, sada Boldvin, sa kojom je za nepunih 10 godina uspeo da dobije šestoro dece, mada je poslednji porođaj izazvao velike kontroverze s obzirom na to da su sina Edvarda dobili u septembru 2020. godine, a ćerku Luciju samo pet i po meseci kasnije, uz pomoć surogat majke.

Hilarija i Alek Boldvin
Hilarija i Alek Boldvin Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Dve godine kasnije, par je dobio još jednu ćerku.

BONUS VIDEO: Prvi snimci sa mesta nesreće gde je glumac Alek Boldvin ubio koleginicu

Komentari

Svi komentari (0)