Foto: Collection ChristopheL / AFP / Profimedia, Les Films Marceau Cocinor / Mega / AFP / Profimedia, FRANZ CHAVAROCHE / AFP / Profimedia

Život čuvenog režisera i scenariste Rožea Vadima i danas fascinira javnost.

Vadim je u svom radu na suptilan način prikazivao erotiku, a njegovi filmovi poput „I Bog stvori ženu“, sa Brižit Bardo, „Barbarela“ sa Džejn Fondom, kao i „Krv i ruže“ sa Anet Strojberg danas važe za kultna ostvarenja, koja su doprinela statusu seks simbola pomenutih glumica.

PROČITAJTE JOŠ

Širu javnost je njegov privatan život izuzetno intrigirao, a imajući u vidu lepotice sa kojima je provodio vreme, to ne treba da čudi.

Vadim je bio veliki zavodnik koji je legendarnoj Brižit Bardo slomio srce. Tada 32-godišnji reditelj pojavio se na jednom modernom mestu i primetio lepu devojku koja igra čarlston, koji je odjednom ponovo bio u modi. I mlada Katrin bila je očarana njegovim osmehom, kao i načinom na koji ju je gledao.

„Vadim je najverniji čovek kojeg sam ikad upoznala. Ljudi se smeju kada ovo kažem“, pričala je ona kasnije.

Njih dvoje su ubrzo uplovili u romansu, ali je Vadim voleo da nameće svoj autoritet. Prema nekim pisanjima, on je bio taj koji je doneo odluku da se Katrin ofarba u plavo.

„Uradila sam to samo zato što sam mislila da ću biti zavodljivija za čoveka kog sam volela. Sada mi to zvuči blesavo, ali bila sam tako mlada i zaljubljena“, rekla je Katrin godinama kasnije.

Jednom prilikom je Vadim primetio da je Katrin neobično ćutljiva, a ona mu je tada priznala da želi dete sa njim. Iako je znala da će to biti njihov kraj, Katrin je želela da bude majka, a ne samo supruga. Tako je i bilo, ali ne odmah. Rože nije želeo decu, ali je ispunio želju Katrin.

Dobili su sina Kristijana Igora Kristofa i ubrzo nakon njegovog rođenja Katrin je počela da oseća da je Rože ispunio svoju poslednju ulogu u njenom životu. Njihov turbulentan odnos doživeo je vrhunac kada se Katrin jednog dana spakovala i jednostavno – otišla. Vadim je ubrzo saznao da je glumica zaljubljena u rok muzičara Džonija Holideja, što je uskoro postala tema gotovo svih medija.

Brižit Bardo takođe je bila velika ljubav slavnog režisera. Ona i Rože zaljubili su se jedno u drugo, a šarmantni mladić opsednut lepotom svoje izabranice odlučio je da je zaprosi. Pošto je imala samo 17 godina njeni roditelji su odbili da joj daju dozvolu za brak zbog čega je još kao maloletnica prvi put pokušala da se ubije. Pred takvom ucenom roditelji su poklekli pa je u svojoj osamnaestoj ipak postala supruga reditelja Vadima. Postala je poznata pod nadimkom Bebe, a pod imenom Brižit Bardot na filmskom platnu je debitovala 1952. godine, u filmu „Le Trou Normand“.

Brak sa Vadimom potrajao je pet godina, ali se njihova profesionalna saradnja nastavila i posle razvoda. Razveli su se 1957. godine, a ona je dve godine kasnije ponovo stala na ludi kamen udavši se za glumca Žaka Šarijea.

Džejn Fonda je bila još jedna glumica koja je bila u romansi sa Vadimom. S njom je pedesetih godina bio u braku, a razveli su se kad je shvatio da nije samo praznoglava plavuša jer, prema njegovom mišljenju, žena treba biti lepa i ne sme previše misliti, a još manje imati svoje stavove. Kružile su i glasine da je reditelj varao kad god je imao priliku za to.

U svojoj autobiografiji Fonda je otkrila da ju je Vadim terao i da nađe s kojom bi, uz nju, vodio ljubav utroje. Džejn je u knjizi opisala kako ju je tadašnji suprug naterao da „naruči“ crvenokosu prostitutku i da ju je prisilio na seks sa njom.

„Čini se šokantnim da sam to učinila, ali sam uspela da uverim samu sebe da je bilo dobro, da to želim, iako mi se srce kidalo zbog toga“, pisala je Fonda u autobiografiji.

Ona je otkrila i da ju je Vadim na to terao kako bi „usavršila“ veštine koje bi joj kasnije pomogle da bolje shvati lik prostitutke u filmu „Klute“.

Za ovaj film iz 1971. godine Fonda je osvojila i Oskara, međutim ova joj uloga u stvarnom životu nije bila nimalo ugodna. Kako je tvrdila, na ovakvu je igru pristala jer je Vadim svojim izjavama učinio da se oseća nedovoljno dobrom za njega, a što je ona pokušala seksom utroje da nadoknadi.

„Vernost mi je dosadna“ govorio je Rože Vadim, a burnim ljubavnim životom je upravo to i dokazao.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne