Poznata glumica se nekada bavila poljoprivrednom, a za Nova.rs otkriva sve detalje privatnog biznisa koji je nakon nekog vremena propao.

Legendarna Nada Blam u martu ove godine bila je gost naše emisije „Ispovest“ u kojoj je otvoreno ispričala kako je izgledalo njeno odrastanje, početak karijere, ali i dolazak do titule jedne od najpoznatijih glumica na prostorima bivše Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ:

Njena karijera traje skoro pola veka, a do sada je odigrala preko sto premijera i preko hiljadu predstava. Glumila je u dosta filmskih i serijskih uloga, a u našoj emisiji ispričala je kako je izgledao njen život u trenutku kada je pokušala da se skloni iz Beograda i počne da se bavi poljoprivredom.

„To je bilo pre 20 godina. Ja sam toliko para potrošila iz neznanja, 2014. su bile velike kiše, iza mene je bio jedan koji je imao kukuruz, pa se tu pojavili miševi, pa sam jurila miševe. Prodavac otvora u selu me je onako čudno gledao jer sam kupovala na tome tog otvora i kaže mi ‘Što vi toliko jurite te miševe’, a ja mu kažem da mi ne bi ušli u kuću, ‘Pa neka uđe – kako uđu, tako će i da izađu’ rekako mi je on, a onda sam shvatila da ljudi koji žive u prirodi zapravo žive sa prirodom, a ja ne mogu da se prilagodim, mnogo voća mi je propalo, mnogo cveća. Kada mi je umro muž, ja sam podigla belu zastavu i sve to napustila“, ispričala je ona, te smo se dotakli trenutka kada je nakon rada na njivi morala da ide pravo u pozorište.

Foto: Video/Nova.rs

„To je bilo strašno, ja sam se u Beograd vraćala umorna i prljava, zamišljala sam kako ću tamo da slušam cvrkut ptica i piti kaficu, ali se ništa od toga nije desilo. Ja dođem u pozorište sa noktima punim zemlje, pa pred predstavu uzmem limun i česticu, pa trljam seljačke ruke koje ne mogu da se operu, to ti uđe u pore. Izgubila sam bitku sa poljoprivredom.“

Glumicin rođeni brat, pokojni Mihailo Miša Blam bio je poznat širom Balkana kao jedan od najboljih džez muzičara, a njegova smrt Nadi je veoma teško pala. Danas se po njemu zovu čak dve ulice u našoj zemlji, jedna u Nišu, a druga u Beogradu.

Miša Blam Mihailo Blam
Miša Blam Foto: Medija Centar Beograd

„Mi smo iz porodice umetnika, mama je završila glumu, a tata muziku. Miša je sam odabrao svoj instrument, ni on ni ja nismo pokazivali neke darove u školi, ali to je kao lala koja se u jednom trenutku rascveta, on je bio fenomenalan muzičar. On je 4 godine stariji od mene i bio je moj vođa u detinjstvu, bio je moj zaštitnik. On je zaslužan za to što sam ja postala borbena, sećam se da je tata doneo jedan crveni bicikl i Miša je odmah vozio od kraja ulice, a ja sam odmah tresnula. Ja sam od njega sve naučila, lepo smo se družili, bili smo pravi brat i sestra i sada osećam veliku tugu što ga više nema“, ispričala je Nada.

Miša se ženio četiri puta, a jedna od njegovih žena je i pevačica Izvorinka Milošević. Nada nam otkriva da je stalno u kontaktu sa njom iako su se razveli 15 godine pre njegove smrti, te da se sva deca druže i provode vreme zajedno.

Nada Blam Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako glumica kaže rođena je u drugoj polovini dvadesetog veka, a to vreme pamti kao teško jer su se ljudima masovno oduzimale imovine, a mi smo je pitali da li je možda njenoj porodici restitucijom vraćeno nešto od svega ono što im je oteto.

„Ono čega nema, o tome ne treba ni razmišljati. To ima svojih propisa, mi smo imali zemlju, stanovi i to što je bilo, time se ni Miša ni ja nismo bavili jer je dobit sporna, a veliki je to posao. Neka mrtvi mrtvuju, a živi zarađuju“, ispričala nam je Nada, a šta smatra svojim najvećih uspešom kao i šta u ljubavi nikada nije dozvolila pogledajte u videu iznad teksta.

BONUS VIDEO: Nada Blam: „Deci u filmu treba dati više prostora, znam koje su im razvojne potrebe“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar