Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Antonio Ahel/ATAImages, E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Odavno je zatezanje lica postalo trend, a poslednjih godina starosne granice za ovu intervenciju se pomeraju, te sve više mladih devojaka i pre svoje tridesete godine "brišu" skoro nepostojeće bore.

Popularnosti ovih intervencija ulepšavanja doprinele su brojne javne ličnosti, najčešće starlete, poznate kao velike ljubiteljke estetskih korekcija.

PROČITAJTE JOŠ:

Bojana Rodić je javnosti postala poznata kao snaha Goce Božinovske, a prošle nedelje stupila je u brak sa Mirkom Šijanom, pa je par ovim povodom napravio luksuzno slavlje.

Međutim, mnogi su primetili da, uprkos mladim godinama, Bojana se već podvrgla ovoj intervenciji.

Snaha Goce Božinovske u aprilu ove godine, pre svog tridesetog rođendana na Instagram profilu objavila je fotografiju na kojoj je pokazala kako je radila botoks, te je reklamirala ovaj tretman i kliniku.

Ona nije jedina koja se opredelila za ulepšavanje botoksom jako rano.

Luna Đogani, bivša rijaliti učesnica, takođe je odlučila da uradi botoks, a o tome je obavestila svoje pratioce na društvenim mrežama.

Komentari su nakon ove estetske korekcije bili podeljeni, a nakon što je Luna objavila prvi video snimak mnogima je bilo čudno njeno lice. „Je l’ se to meni čini ili se njoj lice ne pomera uopšte?!“, „Meni je ovo preterano, prvo usta, pa grudi, pa nos, pa botoks, šta je sledeće?“, neki su od komentara na njenoj objavi.

Ana Korać ima svega 28 godina i ne krije da je imala brojne intervencije na licu i telu, mada i bez priznanja jasno je da rijaliti učesnica ne liči na sebe od pre par godina. Starleta često ističe svoje silikonske grudi i „pridrodni struk“, a sada je pokazala i zategnuto lice, delo estetskog hirurga.

Rijaliti učesnica je išla na botoks i to je podelila sa svojim pratiocima, pa iako je probala da ulepša svoje lice, komentari ipak nisu bili pohvalni. Mnogi su zaključili da je preterala, te da tako mlada ima već previše intervencija, a jedan od čestih komentara pratioca bio je da će „Ani lice pući“, čime se aludirala na previše botoksa.

Maja Marinković, nekadašnja učesnica „Zadruge“ nije krila da je na sebi menjala sve što joj se nije dopalo, te je niz estetskih inetvencija veoma dugačak. Maja je u svoj „novi izgled“ uložila mnogo truda i novca, a na sebi je operisala grudi, nos, bradu, jagodice, uradila je zube i obrve, a tome je dodala i veštačke trepavice.

„Za mene je uobičajeno da redovno radim usta, lice… Ne znam ni sama koliko sam novca na to dala“, otvoreno je govorila svojevremeno Maja, za koju mnogi kažu da je svoj izgled promenila do neprepoznatljivost.

I dok brojni ljubitelji estetskih korekcija masovno pribegavaju inetrvencijama, za mnoge je ovaj trebnd zabrinjavajuć, kao i poruka koju šalju pojedine javne ličnosti plastičnim operacijama, gde se sve više udaljavamo od vrednosti koje imaju prirodna lepota i autentičnost.

BONUS VIDEO: Top 5 pevačica koje su uvećale usta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare