Foto: TANJUG/AP Photo/Alastair Grant/EPA-EFEANDY RAIN

Ovi detalji mnoge su ostavili u čudu.

Britanski kralj Čarls Treći ima neke specifične navike bez kojih ne može da zamisli dan, a njih je obelodanila Tina Braun, autorka knjige „The Palace Papers: Inside the House of Windsor“ koja je objavljena početkom ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove detalje Tini je otkrio Čarlsov bivši pomoćnik Majkl Foset, a između ostalog je rekao i da novi britanski kralj na putovanja uvek nosi svog omiljenog plišanog medu, i to u plastičnoj kesi, kako se igračka ne bi oštetila.

U knjizi je navedeno i da Čarls kad god ide u posetu prijateljima, obavezno nosi poseban higijenski pribor, kao i specijalni martini. Uz to, kada se uselio u Bakingemsku palatu, s njim su stigli i posebni ortopedski krevet, daska za WC šolju i toalet papir.

Kralj Čarls III Foto:Screenshot/BBC

Priča se i da najstariji sin pokojne kraljice Elizabete Druge ima i slugu koji mu svakog jutra na četkicu istiska pastu za zube u dužini od tačno dva centimetra.

Bivši batler kralja, Pol Barel, ispričao je i kako čarlsova pidžama mora da se pegla svakog jutra, čim se on probudi, da se pertle svaki put posle nošenja vade iz cipela i stavljaju pod gvozdenu presu kako bi se poravnale i da temperatura vode u njegovom kupatilu uvek mora da bude ista.

Lista kraljevih navika mnoge je šokirala i smatraju je pomalo „bahatom“, a priča se i da Čarlsova majka, kraljica Elizabeta, nije blakonaklono gledala na ove zahteve svog sina.

BONUS VIDEO: Čarls Treći i zvanično postao britanski kralj

Komentari

Svi komentari (0)