Princ Čarls Foto: Chris Radburn / PA Images / Profimedia

Novi monogram britanskog kralja Čarlsa otkriven je pre pojavljivanja na zgradama Vlade, državnim dokumentima i poštanskim sandučićima.

Monogram će biti dodat zgradama vlade, državnim dokumentima i nekim poštanskim sandučićima u narednim mesecima i godinama nakon njegovog otkrivanja, koje dolazi uoči završetka perioda kraljevske žalosti.

Dizajer mnograma je Koledž oružja i on će prikazivati inicijal imena njegovog veličanstva „C“, koje će biti isprepleteno sa slovom „R“ za rexa, što je latinski za kralja.

Unutar slova R dodat je i rimski broj III, koji je sav u zlatu i iznad koga stoji kruna, kako bi bi se označilo da je novi britanski kralj Čarls III.

Škotska verzija monograma sadržaće škotsku krunu.

Procenjeno je da će zamena monograma sa onim koji su bili pod vladavinom kraljice Elizabete, za one koji sada označavaju vladavinu kralja Čarlsa potrajati nekoliko godina, ako ne i decenija.

Kralj je, inače, otputovao u Škotsku ubrzo nakon sahrane kraljice Elizabete II prošlog ponedjeljka, a period kraljevske žalosti trajao je sedam dana nakon njene sahrane.

BONUS VIDEO: Dijamanti sa krune britanskog monarha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar